Lidé pravdě podobní Františka Dostála

Dne 30. dubna 2014 byla na Pražském hradě zahájena retrospektivní výstava fotografií Františka Dostála: Lidé pravdě podobní! František Dostál svou inspiraci čerpá z běžného života, aktéry jeho prací jsou obyčejní lidé v běžných situacích, kterým však svým objektivem propůjčuje tolik typickou dostálovskou poetiku a laskavý humor. Dostálova tvorba bude na výstavě rozdělena do 10 tématických celků. 

Zvláštní pozornost zaslouží snad nejznámější cyklus z let 1968 – 1990, Letní lidé, kterým se vyznává ze své náklonnosti k trampskému životu. Cyklus Psi a lidé je pak věnován snímkům soužití lidí a jejich nejlepších přátel.

Za výstavní aktivitu se stal členem mnoha fotoklubů – v Argentině, Brazílii, Jugoslávii, Německu, Polsku, Velké Británii (The Royal Photographic Society), získal řadu čestných titulů a více než 100 ocenění. Výstava trvá od 30. 4. 2014 do 6. 7. 2014, shlédnout ji můžete Tereziánském křídle starého královského paláce na Pražském hradě (otevírací doba 10-18h). 

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na