Kingston Predator 1TB USB 3.0

Společnost Kingston představila (již na letošním CESu) “super flashku” HyperX Predator 3.0., která rozhodně překvapí svým úctyhodným kapacitním výkonem! Kromě podpory USB 3.0 zvládá tento “dravec” ukládat data až do kapacity 1 TB (přes 1000 GB), což je hodnota typická zatím spíše pro externí disky.

DataTraveler HyperX Predator 3.0

Kingston DataTraveler HyperX Predator, to je 1 TeraByte místa a kompatibilita s USB standardem 3.0, ovšem jak jsme na tom s rychlostí? Dle údajů od výrobce by měl HyperX Predator zvládat přenosy dat o rychlosti až 240 MB/s resp. 160 MB/s (stahování / zápis). Vzhledem k úctyhodným (vnitřním) parametrům, zapracoval výrobce I na těch vnějších. Pouzdro tvoří pevná slitina zinku, takže flashka by měla lecos vydržet. Nechybí ani stylový kroužek na klíče. Fyzické rozměry jsou: 27 x 21 x 88,5 mm (Š x H x D), vč. kroužku na klíče. Nejedná se tedy zrovna o žádného drobečka, vzhledem k danému výkonu se však není zas tak čemu divit.

Dostupnost

Neméně zajímavá bude samozřejmě též koncová cena, která byla předběžně stanovena na cca 30.000 Kč!! Nicméně DataTraveler HyperX Predator 3.0 ve verzi 1TB zatím dostupná není (ačkoli měla být – dle prvních prohlášení výrobce, v současné době již k dispozici). Momentálně je na trhu kapacitně poloviční verze (512 GB) za “lidových” necelých 20.000 Kč.

Závěrem

Představa, že máte v kapse všechna svá data (mraky fotografií, hromadu filmů, celou hudební knihovnu a veškeré dokumenty) je jistě lákavá a mnozí z nás na ni uslyší. Na druhou stranu, člověk by musel být trochu blázen, nosit vše jen tak (mýrnix-dýrnix) po kapsách. Navíc jsem nikde nenašel, jak je to se zabezpečením flashy (popř. rozdělením na “oddíly”, což už je u takhle velkého paměťového média téměř nutnost)! A v (ne)poslední řadě, ruku na srdce – není přeci jen lepší obyčejný, kvalitní externí HDD? Bude sice o něco větší ale vyjde na zlomek ceny HyperX Predatora a je odzkoušený a stabilní…

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na