Canon ME20F-SHN: špičková kamera nejen na low-light

Canon přichází s novou síťovou videokamerou, která zajišťuje kvalitní obraz ve Full HD rozlišení a plných barvách i při extrémně špatném osvětlení. Kamera ME20F‑SHN je variantou úspěšného modelu ME20F-SH, ke kterému přidává podporu síťové komunikace a rozšiřuje portfolio víceúčelových videokamer Canon o produkt vhodný i pro ta nejnáročnější sledovací řešení. A to i díky analytickému zpracování obrazu přímo v kameře, kompaktnímu designu a kompatibilitě se širokou škálou objektivů značky Canon

Čím zaujme videokamera ME20F-SHN:

  • Ostré barevné výstupy s minimálním šumem i při velmi špatných světelných podmínkách
  • Ve spojení se síťovou konektivitou možnost vzdálené správy i monitoringu
  • Podpora software Canon WebView a standardu ONVIF

Méně světla než při svitu Měsíce? Není problém!

Nová videokamera se může pochlubit plnoformátovým 35mm snímačem CMOS s rozlišením 2.26 Mpix, obrazovým procesorem DIGIC DV 4, proprietárními technologiemi zpracování obrazu i bezkonkurenční citlivostí ISO přes 4 milióny (zisk 75 dB). Canon ME20F-SHN tak může s minimálním šumem zaznamenat i objekty osvětlené intenzitou menší než 0,0005 lx. Tedy při podstatně horších podmínkách, než je třeba měsíční svit, jehož intenzita se běžně pohybuje mezi polovinou a jedním luxem. Nejnovější model navíc umožňuje odstranit infračervený filtr a nabídnout v režimu infračerveného snímání ještě větší míru detailů.

Videokamera ME20F-SHN nezapře podobnost s filmovými kamerami značky Canon a podobně jako produkty z řady Cinema EOS disponuje korekcí Canon Log a funkcí Wide DR pro široký dynamický rozsah až 12 EV – tedy 800 procent. Kvalita výsledných záběrů je pak vysoká bez ohledu na konkrétní světelné podmínky. Nová videokamera přináší i funkci Crisp Img, která zajišťuje vysokou ostrost snímků v dobře osvětlených scénách a nízkou hladinu šumu v tmavém prostředí. Výsledkem jsou ostré a přesné záběry za jakýchkoli okolností.

Konektivita, analytické možnosti i variabilita

Vysoká obrazová kvalita je sice přidanou hodnotou jakékoli kamery, ale bez dostatečné konektivity ji v některých situacích nelze efektivně využít. Canon si tento fakt moc dobře uvědomuje. Součástí modelu ME20F‑SHN je proto hned celá řada užitečných rozhraní – Ethernet (včetně podpory napájení PoE+), 3G/HD-SDI a HDMI. Klasická konektivita v podobě drátového Ethernetu umožňuje vzdálené ovládání, monitoring i nahrávání z prostředí webového prohlížeče, mobilního zařízení nebo software pro správu video obsahu. A pro lokální monitoring se perfektně hodí 3G/HD-SDI nebo HDMI. Navíc nechybí ani slot pro paměťovou kartu microSD s podporou přímého nahrávání i přehrávání.

Canon ME20F-SHN dále přináší šest vestavěných analytických funkcí i rozhraní pro spouštění alarmu. Videokamera je tak ideální pro sledovací aplikace, které vyžadují automatické zahájení nahrávání i předávání záznamu na externí zařízení – v případě detekce pohybu v obraze i na základě vstupu od dalších bezpečnostních prvků.

Novinka ME20F-SHN využívá bajonet EF s aretací Cinema Lock a je kompatibilní se širokou škálou objektivů značky Canon. A to včetně vybraných filmových objektivů se servem. Uživatelé tak mohou výsledné řešení vždy přizpůsobit svým potřebám.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na