Apple iPhone X – fotí nejlepší portréty a krajinky

Nový a dlouho očekávaný iPhone X je nejlepším smartphonem na trhu pro fotografování statických snímků. Alespoň takové závěry udělal uznávaný testovací server DxOMark. Na druhou stranu, v případě videosekvencí docela zklamal!

Apple iPhone 8 Plus je vybaven objektivem se světelností f/2.8, fotoaparát iPhone X má svetelnost f/2,4 objektivu.

“V porovnání s bratříčkem iPhone 8 Plus se iPhone X výrazně zlepšil ve výkonu zoomu, ale také dosahuje lepších výsledků, co se týče měření expozice, práce s barvami nebo kresbou. Také si lépe poradí s nežádoucími artefakty – např moaré,” říká server DxOMark.

“Dalšími silnými stránkami v režimu statických snímků jsou velmi dobré výsledky v HDR režimech, přesné vykreslení barev, detaily s nízkým šumem a přirozený bokeh efekt v režimu Portrét.”

Pro video má iPhone X prakticky stejné výsledky jako iPhone 8 Plus.

Kamera zvládá dobře změny světla, vyvážení bílé, expozici, ostření, detaily a stabilizaci. Horší je to už v případě natáčení při slabém osvětlení, kde se projevuje výrazný obrazový šum a ztráta ostrosti.

“Po dokončení všech analýz se skóre vypočítá a výsledky ověřují, iPhone X přináší vynikající výsledek a velice slušné fotografie v segmentu chytrých telefonů,” uzavírá DxOMark.

Pro portréty nabízí iPhone X vylepšený objektiv, ostrost, simulaci přirozeného a příjemného rozostření pozadí. V exteriérech jsou snímky vynikající, s velkým dynamickým rozsahem, působivými obrysy, dobrými jemnými detaily a výrazným vykreslením barev. Celkové skóre 97 bodů pro iPhone X je na druhém místě za systémem Google Pixel 2 spolu s technologií Huawei Mate 10 Pro .

Apple iPhone X – fotí nejlepší portréty a krajinky
5 (100%) 9 votes

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na