Nikon kalendář 2018 – vyhlášení

V polovině prosince proběhlo vyhlášení výsledků soutěže Nikon kalendář v Nikon Photo Gallery a zároveň byla zahájena výstava semifinálových fotografií. Během večera se spontánně prodaly fotografie za 80 000 Kč. Tato částka společně s darem společnosti Nikon ve výši 100.000 Kč je určena pro Centrum ARPIDA, které tyto prostředky použije na cestu k moři postižených dětí v létě 2018. Večer se nesl v přátelském duchu, který navodil moderátor Petr Horký a kdy si přítomní mohli popovídat se svými kolegy z oboru a s hosty, kterými byli například herec Jirka Mádl, Ondřej Neff nebo Petr Lindner. Během dnešního dne budou zveřejněny stránky se zbývajícími fotografiemi určenými k prodeji na www.nikon-kalendar.cz, každá jednotlivá fotografie stojí 2 500 Kč a je vytištěna na kvalitním fotopapíře o velikosti 60 x 50 cm. Fotografie se budou posílat v pevném kartonovém tubusu. Budeme velice potěšeni, pokud na tyto stránky upozorníte a pomůžete nám tak vybrat další peníze pro Centrum ARPIDA. Fotografie by mohla být opravdu krásným vánočním dárkem.

1. Miloš Nejezchleb: Consumer society (Nikon D800)

 

Proběhlo vyhlášení výsledků již 9. ročníku fotografické soutěže NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost. Soutěž na téma 100 let s Nikonem probíhala od 1. září do 31. října 2017 na webových stránkách www.nikon-kalendar.cz. Odborná porota v čele s předsedou panem Stanislavem Pokorným, členem Asociace profesionálních fotografů ČR a kurátorem Nikon Photo Gallery, vybrala z celkového počtu 2 579 přihlášených fotografií padesát semifinálových. Mezi nimi bylo i dvanáct fotografií, které ozdobily vydání prestižního NIKON KALENDÁŘe pro rok 2018. Kalendář pokřtil zástupce centra ARPIDA se sídlem v Českých Budějovicích pan Mgr. Jaromír Novák, vedoucí osobní asistence společně s hercem a režisérem Jiřím Mádlem. Centrum ARPIDA poskytuje komplexní pomoc rodinám pečujícím o děti, mladistvé a mladé dospělé osoby s tělesným a kombinovaným postižením a výtěžek z letošní soutěže poputuje právě k nim.

2. Pavel Šmejkal: Podivná šachovnice (Nikon D90) 

 

Po křtu následoval prodej vítězných fotografií z kalendáře pro rok 2018, ale i dalších semifinálových fotografií, přítomným hostům. Během večera se prodejem fotografií získalo 80 000 Kč. Fotografie bude možné také zakoupit prostřednictvím stránek www.nikon-kalendar.cz. Cena jedné fotografie je 2 500 Kč. Výtěžek z prodeje fotografií pro Centrum ARPIDA bude věnován klientům centra na cestu k moři v roce 2018. V Centru ARPIDA se natáčely některé scény filmu Jiřího Mádla Pojedeme k moři, na kterém se Nikon partnersky podílel. Snem hlavního hrdiny byla cesta k moři s celou rodinou. Díky tomuto projektu Pojedeme k moři II a díky fotografům, kteří do soutěže přispěli svými fotografiemi, se pobyt u moře stane dostupným dalším dětem z Centra ARPIDA.

3. Ivan Svatoš: Nekonečná řeka (Nikon D750)

 

Společnost Nikon navíc věnuje v roce 100. výročí centru ARPIDA finanční dar ve výši 100 000 Kč.

Autory 12 vítězných fotografií v kalendáři pro rok 2018 jsou: Miloš Nejezchleb (Consumer society), Pavel Šmejkal (Podivná šachovnice), Ivan Svatoš (Nekonečná řeka), Lukáš Ďúran (Flowers), Ondrej Medveď (Hlavou v oblakoch), Martin Weiss (Zákoutí Šumavy), Věra Smolíková (Divoká jízda), Lucie Drlíková (Follow your inner light), Marian Kuric (Rolling Stones), Miroslav Bárta (Woknous), Jaroslav Hora (Bílá krása – Páv korunkatý), Matěj Třasák (Skiing in the sky).

4. Lukáš Ďúran: Flowers (Nikon D810)

 

Absolutním vítězem soutěže se stal Miloš Nejezchleb s fotografií „Consumer society“. Od společnosti Nikon získal šek na nákup produktů této značky v hodnotě 50 000 Kč.

Vyhlášením výsledků byla v NIKON PHOTO GALLERY zahájena výstava semifinálových fotografií, která potrvá do 21. ledna 2018. Galerie je otevřena pro veřejnost na adrese Újezd 19, Praha 1 – Malá Strana, vždy od úterý do neděle mezi 12. a 19. hodinou.

5. Ondrej Medveď: Hlavou v oblakoch (Nikon D800E)

 

Do soutěže NIKON KALENDÁŘ 2018 se přihlásilo celkem 882 soutěžících, kteří zaslali 2 579 fotografií. Nejmladšímu účastníkovi bylo 15 let a nejstaršímu 87 let. Nejvíce soutěžních fotografií, v počtu 207, bylo pořízeno fotoaparátem Nikon D7000. Pouze 37 přihlášených fotografií bylo vyfoceno analogovými fotoaparáty.

Více o tomto projektu naleznete na www.nikon-kalendar.cz.

6. Martin Weiss: Zákoutí Šumavy (Nikon D70)

 

Partneři projektu NIKON KALENDÁŘ 2018

Partneři: ARS General, a.s., Fast Forward | Young & Rubicam, FFD, s.r.o.

Mediální partneři: Digineff.cz, Digitální fotomagazín, e-photo.sk, F22.cz, FOTO, Fotoaparat.cz, Foto Video, Nikonblog.cz, Nikonblog.sk

7. Věra Smolíková: Divoká jízda (Nikon D750)

 

8. Lucie Drlíková: Fololow your inner light (Nikon D810)

 

9. Marian Kuric: Rolling Stones (Nikon D610)

 

10. Miroslav Bárta: Woknous (Nikon D5500)

 

11. Jaroslav Hora: Bílá Krása – Páv korunkatý (Nikon D610)

 

12. Matěj Třasák: Skyiing in the sky (Nikon D800)

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na