Sony rozšiřuje řadu E objektivů o APS-C 18–135mm

Společnost Sony, světová jednička v oblasti digitálního zpracování obrazu a největší světový výrobce snímačů obrazu, dnes představila svůj 46. objektiv s bajonetem E. Tento nový objektiv APS-C se vyznačuje všestrannou ohniskovou vzdáleností 18–135 mm, rozsahem clony F3,5–F5,6 a optickým stabilizátorem obrazu SteadyShot™. Nový, kompaktní a lehký objektiv E 18–135 mm F3,5–5,6 OSS přináší vynikající ostrost v kombinaci s rychlým, přesným a tichým automatickým ostřením pro všestranné využití při pořizování fotografií a videí. 

Nový objektiv (model SEL18135) nabízí kompaktní, lehký design s rozměry jen 67,2 mm x 88 mm a hmotností pouhých 325 g. Navíc se může pochlubit vysokým zvětšením díky 7,5x optickému zoomu, který pokrývá široký rozsah ohniskových vzdáleností 18–135 mm s APS-C, resp. 27–202,5 mm v ohniskové vzdálenosti ekvivalentní formátu 35 mm. Objektiv je perfektní volbou pro oblíbené fotoaparáty Sony se snímačem formátu APS-C, včetně α6500, α6300 a α6000, a je mimořádně užitečným nástrojem pro celou řadu typů fotografované scény, počínaje momentkami z každodenního života, přes portréty, krajinu a přírodu až po cestovatelské fotografování.

Model E 18–135 mm F3,5–5,6 OSS zajišťuje vynikající ostrost v celé ploše snímku a v celém rozsahu zoomu díky svému pokročilému designu využívajícímu jeden objektiv s technologií asférických členů a dvojici skleněných členů s extra nízkým rozptylem pro minimalizaci aberace. Tento objektiv také umožňuje fotografům pořizovat snímky zblízka s atraktivním efektem ‚bokeh‘ či rozostřeným pozadím, což je možné díky maximálnímu poměru zvětšení 0,29x a minimální zaostřovací vzdálenosti 0,45 m. Další výhodou objektivu je vestavěná optická stabilizace obrazu, která usnadňuje fotografování a natáčení z ruky.

Objektiv se zoomem 18–135 mm F3,5–5,6 navíc nabízí automatické ostření s lineárním motorkem, který je zárukou rychlého, přesného a tichého chodu. Bude tak perfektním doplňkem k celé řadě bezzrcadlových fotoaparátů Sony s rychlým snímáním a působivými možnostmi videa.

Sony α6300 nově ve stříbrné barvě

Další zprávou dneška je, že společnost Sony představí svůj oblíbený fotoaparát α6300 v novém stříbrném provedení.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na