Nikon Photo Gallery – Výstava fotografií Richarda Horáka

Nikon Photo Gallery uvádí od 25. ledna 2018 pro veřejnost výstavu fotografií Richarda Horáka – Tajemná Praha.

Výstava je průřezem autorovou tvorbou  a představuje soubor přibližně 60 fotografií. Jedná se o díla z období digitalizace, jak je sám autor nazývá, kdy už všechny fotografie pořídil pouze digitálním fotoaparátem. Tajemná Praha je jeho druhou velkou výstavou, první se uskutečnila na půdě Senátu České republiky v roce 2014. Autor se od roku 2012 účastní soutěže Praha fotografická, kde každoročně získává za své fotografie Prahy ocenění. V témže roce začíná fotografovat pro Arcibiskupství pražské a od roku 2015 fotografuje pražské památky pro Pražskou informační službu. V roce 2016 se jeho fotografie do mlhy zahaleného Karlova mostu při východu slunce stala součástí prestižního Nikon kalendáře.

V říjnu 2017 se mu podařilo zvítězit s fotografií Tajemná Praha ve světové soutěži Trierenberg Super Circuit v rakouském Linci, kde získal zlatou medaili v kategorii Sunrise and Sunset. Richard Horák vystudoval stavařinu, fotografovat se učil pouze jako amatér od svého otce a kolegů fotografů. Jeho velkým vzorem byl fotograf Prahy doc. Ing. Jiří Všetečka.

„Miluju svoje rodné město, Prahu, a proto ji tak rád fotím. Nejsem vysloveně ranní ptáče, ale pokud chcete vyfotit Prahu v plné kráse, musíte ji složit poklonu tím, že k ní přijdete v době, kdy se rozednívá, kdy je po ránu mladá, nádherná a ochotná vám svoje kouzlo ukázat alespoň na krátký okamžik… Všude je klid, jen občas se pár opilců vrací odkudsi, ťukají si na čelo, když vás vidí se stativem, zazpívají a potácejí se dál… Fotím Prahu ráno i večer, zdola i shora. Snažím se hledat a občas i nacházím místa, odkud ještě není tolik okoukaná…“, vyznává se Richard Horák ze své lásky k Praze.

 

  • Od roku 2016 je Richard Horák členem Asociace profesionálních fotografů České republiky.
  • Od roku 1985 až do dnešních dnů fotografuje pouze fotoaparáty Nikon.
  • Výstava v Nikon Photo Gallery potrvá do 4. března 2018.

 

Nikon Photo Gallery – Výstava fotografií Richarda Horáka
5 (100%) 5 votes

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na