Pentax K-1 Mark II: zajímavá novinka startuje

Pentax uvádí novinku – K-1 Mark II – se snímačem s rozlišením 36 MPix CMOS a obrazovým procesorem PRIME IV. Nový senzor zlepšuje poměr signálu k šumu a nabízí tak neuvěřitelnou hodnotu ISO 819 200. Což je výrazný skok – vzhledem k předchozímu modelu s ISO 209 400. Jaké budou praktické výsledky ukáže až praxe.

Senzor je bez low-pass filtru, tzn. obraz bude ostrý jako břitva. Mezi další vylepšení patří například stabilizace senzoru, která má zisk až 5 EV a pracuje ve všech 5ti osách. Hledáček pokrývá 100% obrazu a série zvládne s kadencí 4.4 sn/sek. Trochu mě překvapuje “pouhé” Full HD video (1 920×1080 bodů), nicméně 4K je dostupné v režimu timelaps (časosběr). Mezi další praktické vybavení K-1 Mk II patří například duál slot na karty SD nebo podpora Wi-Fi. Akumulátor zvládne 670 snímků na jedno nabití (což je pokles oproti předchozí verzi). Rozměry a hmotnost: 137×110×86mm a 990g.

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na