Panasonic slaví 10 let od představení prvního CSC fotoaparátu

Deset let letos uplyne od chvíle, kdy společnost Panasonic představila světu první digitální bezzrcadlovku, kompaktní digitální fotoaparát se systémem výměnných objektivů, zkráceně systémový kompakt. Tehdy, v roce 2008, šlo o model LUMIX DMC-G1. V této kategorii tedy Panasonic drží světové prvenství a zároveň je jedinou firmou, která se systémovým kompaktům věnuje už celé desetiletí a neúnavně přináší další novinky jako jsou ikonické modely LUMIX GH5, G9 a GH5S.

Toto světově jedinečné postavení Panasonic obsadil díky unikátním technologiím zaměřeným na vysokou kvalitu obrazu, špičkový výkon, rychlé reakce a také skvělé vlastnosti a funkce pro natáčení videozáznamů. To vše k systémovým kompaktům LUMIX G nedílně patří. Za klíčové úspěchy v této kategorii považuje značka mimo jiné první systémový kompakt s natáčením do rozlišení 4K*2, duální stabilizátor obrazu a také režim 6K PHOTO, umožňující fotografovat rychlostí 30 snímků za vteřinu v rozlišení 18 megapixelů ještě dříve než stihne uživatel stisknout spoušť.

Nedávno Panasonic rozšířil portfolio v této kategorii a k celosvětově uznávané a oceňované vlajkové lodi, ikonickému hybridnímu modelu LUMIX GH5, přibyla další novinka LUMIX G9. Její hlavní předností je nekomporomisní přístup k tvorbě fotografie. Dalším přírůstkem je LUMIX GH5S s nejvyšší citlivostí v dosavadní historii značky a se skvělou kvalitou videozáznamů. I nadále se pak výrobce bude soustředit na digitální fotoaparáty nejvyšší kategorie, které splňují přísná kritéria pro profesionální fotografy a filmaře.

Mottem společnosti je v této kategorii „Changing Photography“ respektive, „Měníme svět fotografie“. Řadu LUMIX G hodlá proto i nadále rozvíjet tak, jako v průběhu uplynulého desetiletí, s cílem zůstat na špici technologického vývoje a výroby dalších špičkových produktů.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na