Canon EOS 6D Mark II: mini recenze

Vloni v létě představil Canon dlouho očekávanou novinku EOS 6D Mark II. Jaká je druhá generace povedené full-frame DSLR? Určitě je zde na místě připomenout, že to byl právě Canon EOS 6D, který před cca 5 lety zpřístupnil plnoformátovou zrcadlovku masám.

Jedná se o nástupce “jedničkového” modelu, který přináší mnohá vylepšení. Měl jsem možnost si novinku docela podrobně prohlédnout. Nebudu chodit kolem horké kaše a rovnou to shrnu asi tak, že nové EOS 6Déčko je povedenou kombinací EOS 7D Mark II a EOS 80D. A co lze od EOS 6D Mk II čekat?

Canon EOS 6D Mark II     

EOS 6D Mk II se pyšní zcela novým senzorem s navýšeným rozlišením, vylepšeným a rozšířeným autofocusem, dále novým obrazovým procesorem, vylepšenou stabilizací obrazu, lepší konektivitou a odolným tělem. Zásadní rozdíly a vylepšení oproti předešlému modelu EOS 6D? Je toho celkem dost.

Inovace

Tak předně CMOS plnoformátový senzor s rozlišením 26,2 MPix. Dále nový obrazový procesor Digic 7. Mezi chloubu 6D Mk II rozhodně patří vylepšený AF s 45 ostřícími body / 27-AF bodů při cloně F8 (v kombinaci s teleobjektivem + 2× tele konvertorem) a hlavně super technologie Dual Pixel AF – kterou oceníte zejména v režimu natáčení videa! Super věc! Samozřejmě nechybí konektivita Wi-fi, Bluetooth a NFC. Mezi další vychytávky patří 5-ti osá stabilizace, 3” LCD – který je navíc výklopný a dotykový. Skvěle využijete například také vylepšený inteligentní optický hledáček, rychlé sériové snímání až 6,5 sn./sek. No a konečně zde výrobce implementoval (byť alespoň malou náhražku, když už ne regulérní 4-káčko) 4K časosběr a (již známé) HDR funkce. Tělo je odolné, utěsněné.

Závěrem

Jediné, co mě trochu zamrzelo, byla absence 4K videa, nicméně to je handicap, který myslím bez problému mnozí skousnou. Navíc, ze strategického hlediska by to byl i nesmysl – neboť by si tím Canon vlastně sám konkuroval (resp modelu DSLR EOS 5D Mk IV nebo 4K videokameře EOS C500 EF). Celkově musím zhodnotit nový Canon EOS 6D Mark II jako velice povedený a fortelný fotoaparát, ležící přesně mezi předešlým EOS 6D a EOS 5D Mk IV. Kvalita fotografií je pochopitelně zcela nekompromisní. V kombinaci s kvalitními “L” Canon objektivy a nebo špičkovými Sigma skly řady “Art” nebo “Sport” si můžete být jisti brilantně ostrým a bezchybným obrazem s vysokým rozlišením a bez optických vad.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na