Canon CN-E20mm T1.5 L F: super filmový objektiv

Nejnovější přírůstek do řady filmových objektivů s pevnou ohniskovou vzdáleností – širokoúhlý objektiv s optickými vlastnostmi, které výrazně zjednodušují natáčení snímků ve 4K rozlišení.

 

Hlavní přednosti objektivu Canon CN-E20mm T1.5 LF:

  • Podpora 4K rozlišení a pevná ohnisková vzdálenost 20 mm
  • Skvělá reálná světelnost – T1.5
  • Hmotnost pouhých 1,2 kg při délce 118,4 mm
  • Špičková obrazová kvalita
  • Perfektní opticko-mechanické provedení a odolnost

Výjimečná optika

Součástí konstrukce CN-E20mm T1.5 L F je asférický prvek s velkým průměrem i optický člen zajišťující nízký rozptyl. Nejnovější objektiv tak eliminuje sférickou aberaci i další typy nežádoucího zkreslení. Plusem je i vysoká reálná světelnost T 1,5, díky které lze záběry ve 4K rozlišení pořizovat i při špatných světelných podmínkách. Kreativní uživatelé určitě ocení clonu s 11 lamelami, která umožňuje vytvářet trojrozměrný bokeh s větší hloubkou ostrosti. Canon CN-E20mm T1.5 L F navíc eliminuje i tzv. focus breathing, tedy změny efektivní ohniskové vzdálenosti objektivu, ke kterým dochází během zaostřování.

Široká kompatibilita a vysoká odolnost

Objektiv CN-E20mm T1.5 L F dokáže pokrýt obrazové pole odpovídající full-frame 35mm snímači a je kompatibilní jak s nejnovější filmovou kamerou EOS C700 FF, tak i s multimediální zrcadlovkou EOS1D C a dalšími full-frame fotoaparáty. Novinka se může pochlubit i speciálním pryžovým kroužkem okolo mechanismu uchycení objektivu. Kroužek díky své struktuře zajišťuje odolnost vůči dešťovým kapkám a umožňuje tak natáčení i ve velmi náročných povětrnostních podmínkách.

Ovládání nového CN-E20mm T1.5 L F je stejné jako v případě ostatních objektivů rodiny EF Cinema. Novinkou jsou fosforeskující indikátory na předním tubusu objektivu, které zlepšují orientaci při špatném okolním osvětlení. Užitečnou vychytávku nabízí i zaostřovací kroužek – číselné hodnoty totiž zobrazuje na obou stranách a kameraman tak může rychle a pohodlně kontrolovat zaostřenou vzdálenost. Pozornost si zaslouží také přirozený odpor mechanismu zaostřování i rozsah úhlu otáčení zaostřovacího kroužku, který je celých 300 stupňů.

Canon CN-E20mm T1.5 L F: super filmový objektiv
5 (100%) 6 votes

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na