Canon obdržel zlaté hodnocení EcoVadis

Společnost Canon obdržela zlaté hodnocení EcoVadis čtvrtým rokem v řadě a řadí se tak mezi 5 % společností s nejlepšími výsledky v oblasti trvalé udržitelnosti. Systém analýzy CSR agentury EcoVadis zkoumá v rámci hodnocení společností 21 kritérií v těchto čtyřech oblastech:

  • ochrana životního prostředí
  • férové zaměstnávání
  • etika/férové obchodní jednání
  • dodavatelské řetězce

Canon poskytl pro výše uvedené hodnocení příslušná data, která se týkají aktivit CSR všech jeho organizačních složek a dceřiných společností.

„Máme velkou radost, že jsme získali zlaté hodnocení EcoVadis, které je dalším dokladem skutečnosti, že naši zákazníci a partneři mohou důvěřovat naší reputaci v oblasti trvalé udržitelnosti,“ poznamenal Stuart Poore, ředitel pro oblast EMEA, odpovědný za trvalou udržitelnost a vztahy s veřejnou správou.

„Trvalá udržitelnost je základem všech našich aktivit. Tím, že prostřednictvím našich zaměstnanců a produktů aktivně přispíváme k ochraně životního prostředí, dostatečně dokazujeme, že se důsledně řídíme naší filozofií Kyosei: žijme a pracujme společně pro dobro všech.“

Úsilí společnosti Canon o trvalou udržitelnost zahrnuje odpovědné podnikání, podporu společnosti a ochranu životního prostředí. Canon sleduje a vyhodnocuje svůj vliv na životní prostředí a neustále hledá nové způsoby, jak vylepšovat své aktivity ve všech oblastech svého podnikání z hlediska trvalé udržitelnosti. EcoVadis je nezávislou agenturou pro posuzování výsledků v oblasti CSR. Její jedinečná metodologie hodnocení aktivit v oblasti CSR zahrnuje 150 nákupních kategorií, 110 zemí a 21 ukazatelů CSR. Metodologie vychází rovněž z mezinárodních standardů CSR včetně standardů GRI (Global Reporting Initiative), Global Compact OSN a ISO 26000.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na