Nové Nikon objektivy řady Z

Nikon představuje dva nové objektivy NIKKOR Z: extrémně širokoúhlý objektiv NIKKOR Z 20 mm f/1,8 S a teleobjektiv se zoomem NIKKOR Z 24–200 mm f/4–6,3 VR. Oba nabízejí rychlé, bezhlučné a plynulé zaostřování a jsou dobře utěsněny proti prachu a vlhkosti.

NIKKOR Z 20 mm f/1,8 S rozšiřuje nabídku výkonných objektivů řady S se světelností f/1,8 pro systém Nikon Z. Jestliže pořizujete širokohúhlé záběry, je pro vás tento extrémně širokoúhlý objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností 20 mm dokonalým řešením. Vyspělá optika, bajonet Nikon Z s velkým průměrem, devítilamelová kruhová clona a pevná světelnost f/1,8 umožňují dosahovat úchvatných výsledků v každých světelných podmínkách. Ostrost v celém obrazovém poli je znamenitá, a díky nejkratší zaostřitelné vzdálenosti pouhých 0,20 m je výjimečná i při fotografování zblízka. Optické členy ze skel ED a antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat snižují reflex a závoj – tento objektiv pro systém mirrorless umožňuje zachytit mnohem víc bez ohledu na nastavení fotoaparátu.

Objektiv NIKKOR Z 24-200 mm f/4-6,3 VR obohatí řadu Nikon Z jako dokonalý objektiv na cesty, pomocí kterého můžete pořizovat snímky i videa s bohatými detaily. Je to jeden z nejkompaktnějších teleobjektivů se zoomem v současné nabídce a snadno se vejde do malé brašny. Velký bajonet Nikon Z umožňuje využít jedinečnou konstrukci s umístěním větších optických členů v zadní části, díky tomu je objektiv dokonale vyvážený a manipulace s ním velmi snadná. Optická konstrukce zajišťuje ostré snímky v živých barvách a s vysokým kontrastem, ať už snímáte širokoúhlé záběry nebo fotografujete s pomocí telobjektivu. Tvůrci videí mohou pořizovat nádherná plnoformátová videa díky vyspělé optické konstrukci NIKKOR, která umožňuje naplno využít vynikající obrazovou kvalitu fotoaparátů Nikon Z..

Dirk Jasper, Product Manager u společnosti Nikon Europe, poznamenává: 

„Tyto nové objektivy NIKKOR dodávají systému Nikon Z další oblíbené ohniskové vzdálenosti. Při fotografování nebo filmování v stísněných prostorech i v přírodě mají nyní tvůrci k dispozici kreativní nástroje, díky kterým mohou pružně reagovat na danou situaci.” 

Širokoúhlý a světelný. NIKKOR Z 20 mm f/1,8 S

  • Extrémně širokoúhlý objektiv pro fotoaparáty mirrorless s vysokou světelností f/1,8. 
  • Fenomenálně ostrý obraz až do krajů obrazového pole a skvělý výkon za nízké hladiny osvětlení. 
  • Neuvěřitelná ostrost. Ostrost snímků je při fotografování zblízka znamenitá a výjimečná. 
  • Nejkratší zaostřitelná vzdálenost je pouze 0,20 m. Díky tomu mají fotografové scénu zcela pod kontrolou, od fotografování zblízka až po nekonečno.
  • Vynikající bokeh. Vyspělá optická konstrukce umožňuje zachytit nádherné hvězdice světelných paprsků a získat přirozeně rozostřené pozadí.
  • Brilantní a jasný obraz. Optické členy ze skla ED a asférické optické členy korigují optickou vadu a antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat redukují závoj a reflexy.
  • Připraveno na videa. Zaostřování je rychlé, plynulé a bezhlučné. Změna úhlu záběru při zaostřování je zcela eliminovaná.
  • Utěsnění proti působení klimatických vlivů. Všechny pohyblivé součásti tubusu objektivu jsou utěsněny proti prachu a vlhkosti.

 

NIKKOR Z 24-200 mm f/4-6,3 VR

  • Extrémně kompaktní teleobjektiv se zoomem. Plnoformátový objektiv pro systém mirrorless  s rozsahem ohniskových vzdáleností 24-200 mm, od širokoúhlých záběrů po teleobjektiv.
  • Připraven na cesty. Fotoaparát váží pouze 570 g a snadno ho můžete uložit do malé brašny. Aretace nastavení zoomu umožňuje plné zasunutí objektivu při uložení do brašny. 
  • Ostré snímky zblízka. Nejkratší zaostřitelná vzdálenost pouhých 0,5 m při ohnisku 24 mm a 0,7 m při ohnisku 200 mm. 
  • Skvělý pro videa. Automatické zaostřování je bezhlučné. Změna úhlu záběru při zaostřování je minimální, stejně jako posun zaostření při zoomování.
  • Brilantní a jasný obraz. Díky asférickým optickým členům a asférickým optickým členům ze skla ED je zkreslení v celém rozsahu zoomu minimální. Antireflexní vrstvy Nikon ARNEO potlačují výskyt reflexů a závoje a nabízí tak ostřejší obraz.
  • Odolnost proti prachu a vlhkosti. Objektiv je utěsněn proti prachu a vlhkosti. Fluorová vrstva účinně odpuzuje prach a nečistoty, aniž by snižovala kvalitu obrazu.
Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

2
Komentujte

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Martin HájekMichal Recent comment authors

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
Michal
Host

Nikon se docela rozjel a je to jen dobře 🙂 Objektiv vypadá moc fajn 🙂