Novinky Canon: tiskárny PIXMA a chytré skenery CanoScan

Canon představil novou řadu inkoustových tiskáren PIXMA a chytrých skenerů CanoScan. Jednou z novinek je i první inkoustová tiskárna značky Canon typu „vše v jednom“ pro formát A3 – PIXMA TS9550. Nové univerzální tiskárny a skenery jsou skvělými pomocníky v domácnostech, při tvůrčí práci i podnikání, zejména pak díky svým chytrým vlastnostem a mimořádnému výkonu.

Nové inkoustové tiskárny Canon PIXMA

Modelová série Canon PIXMA TS9550 – kompaktní, propojená tiskárna typu „vše v jenom“ formátu A3

Canon PIXMA TS9550 je kompaktní inkoustová tiskárny typu „vše v jednom“, která i při rozměrech tiskáren pro formát A4 umožňuje tisknout až ve formátu A3. Díky špičkové technologii tiskové hlavy FINE a pěti samostatným inkoustům vytváří nová tiskárna výstupy v profesionální kvalitě i fotografie s bohatou škálou tónů a životností 100 let1. Samozřejmostí je spolupráce s chytrými telefony i Wi-Fi konektivita, díky kterým je tato tiskárna ideální pro použití ve firmách i domácích kancelářích. Canon PIXMA TS9550 je kompatibilní s technologiemi AirPrint (iOS) a Mopria (Android), které umožňují přímý tisk z chytrých zařízení.

Součástí elegantního designu nové tiskárny je i intuitivní dotykový displej s úhlopříčkou 10,8 cm – přímo z tohoto displeje lze tisknout například brožury. Canon PIXMA TS9550 je výjimečná také snadným skenováním rozměrných dokumentů, stejně jako v případě tisku až do formátu A3. Své příznivce si jistě najde i dvoucestný podavač papíru a automatický podavač dokumentů až na 20 listů. Canon PIXMA TS9550 bude k dispozici v atraktivním bílém provedení (modelové označení PIXMA TS9551C) i v elegantní černé barvě ideální pro nasazení ve firmách a domácích kancelářích.

 

Modelová série Canon PIXMA TS8250 – tiskárny typu „vše v jednom“ se šesti inkousty a bezdrátovou konektivitou pro fotografie ve špičkové kvalitě

Canon PIXMA TS8250 je univerzální stylová tiskárna, opět typu „vše v jednom“, která je ideální pro domácí i kancelářské použití. Díky šesti samostatným inkoustům včetně fotografické modré umožňuje toto kompaktní zařízení i vysoce kvalitní tisk fotografií, a to až do formátu A4. Jednoduchost použití zvyšuje také bezdrátová konektivita a nechybí ani podpora služby PIXMA Cloud Link (prostřednictvím aplikace Canon PRINT dostupné pro systém iOS a Android). Ovládání dále zjednodušuje dotykový displej s úhlopříčkou 10,8 cm. 

Nová tiskárna je velmi rychlá, za minutu zvládne vytisknout 15 listů černobíle a 10 barevně. Více než pár sekund nezabere ani tisk bezokrajové fotografie ve formátu 10×15 cm (4×6 palců). Součástí Canon PIXMA TS8250 je i dvoucestný podavač papíru a v případě zájmu o větší ekonomickou efektivitu tisku lze využívat volitelné inkoustové kazety v provedení XL a XXL.

Modelová série Canon PIXMA TS6250 – kompaktní tiskárna typu „vše v jednom“ pro domácnosti

Canon PIXMA TS6250 se může pochlubit jemnými detaily ve fotografiích a díky samostatnému pigmentovému inkoustu i ostře černými texty. Profesionálně vypadající dokumenty si tak mohou uživatelé vytisknout i v prostředí domova. Na vysoké kvalitě výstupů se podílí konstrukce s pěti oddělenými inkousty a v případě potřeby lze tisknout fotografie bez okrajů až do formátu A4. Příjemným bonusem je také automatický oboustranný tisk. V kombinaci s Wi-Fi konektivitou a zdarma dostupnou aplikace Canon PRINT lze i tuto tiskárnu ovládat z chytrých zařízení a prostřednictvím služby PIXMA Cloud Link přistupovat k oblíbeným cloudovým službám. Ovládání tiskárny je díky intuitivnímu dotykovému displeji s úhlopříčkou 7,5 palců velmi snadné a tisk i skenování lze zahájit během několika málo sekund.

Modelová série Canon PIXMA MG3650S – perfektní chytrá a rychlá tiskárna typu „vše v jednom“

Jednou z mnoha předností domácí tiskárny PIXMA MG3650S je bezproblémová bezdrátová konektivita, která umožňuje snadné propojení s chytrými zařízeními a cloudovými službami. Nechybí vysoká kvalita výstupů, vysoká rychlost a díky možnosti využívat volitelné inkoustové kazety v provedení XL ani vysoká efektivita tisku. Výhodou je také automatický oboustranný tisk, který snižuje spotřebu papíru. 

Modelová série PIXMA TR4550 – kompaktní multifunkční tiskárna pro domácí kanceláře

Canon PIXMA TR4550 se vyznačuje snadno použitelnou bezdrátovou konektivitou a mezí hlavní přednosti patří také produktivita, a to i v případě skenování, kopírování a faxování (součástí tiskárny je také automatický podavač dokumentů až na 20 listů1). Užitečná je kompatibilita s aplikací Canon PRINT, díky které lze tisknout, skenovat a kopírovat i bez zapnutého počítače – stačí chytrý telefon. V kontextu jednoduchosti ovládání je důležité vyzdvihnout i podporu technologií AirPrint a Mopria, stejně jako možnost přímého bezdrátového připojení, které je výhodné v případech absence síťové infrastruktury. Prostřednictvím technologie PIXMA Cloud Link je možné skenovat přímo do oblíbených služeb včetně Google Drive a Dropbox2. Novinka navíc umí naskenovat obě strany identifikačního průkazu do jedné výstupní stránky a zrychluje tak práci s těmito typy dokumentů.

Nové ploché skenery Canon CanoScan

Canon CanoScan LiDE 400 – stylový skener s vynikající rychlostí i kvalitou výstupů

Tento prémiový skener nabízí vysokou rychlost i kvalitu výstupů při současném důrazu na minimální prostorové a energetické nároky (napájení má na starosti konektor USB typu C). Díky sofistikovanému designu se CanoScan LiDE 400 může pochlubit kompaktními rozměry i stojanem svislé polohy šetřící cenné místo na pracovní ploše. Nový skener zvládá rozlišení až 4 800 x 4 800 dpi a dokáže tak věrně a ve všech podrobnostech reprodukovat libovolný dokument či fotografii. Skenování jedné stránky barevně v rozlišení 300 dpi trvá pouhých osm sekund a díky krytu „Z“ se dvěma závěsy zvětšujícími maximální tloušťku skenovaných dokumentů až na 21 mm je bezproblémové i zpracování materiálů jako knihy, časopisy nebo souhrnné zprávy. Kombinace automatické optimalizace nastavení, oprav dokumentů a vylepšování digitalizované podoby fotografií (Auto Scan, Auto Document Fix a Auto Photo Fix3) s technologií LiDE zajišťuje, že pro každou jednotlivou skenovanou předlohu jsou použita ta nejlepší nastavení – což opět výrazně zjednodušuje celý proces digitalizace dokumentů. 

Canon CanoScan LiDE 300 – kompaktní a snadno použitelný skener pro domácnosti a kanceláře

Plochý skener Canon CanoScan LiDE 300 pro formát A4 je nejen lehký, ale díky EZ tlačítkům také jednoduše ovladatelný. Za výstupy ve vysoké kvalitě stojí rozlišení 2 400 x4 800 dpi a navíc je tato novinka i dostatečně rychlá, skenování dokumentu ve formátu A4 totiž při rozlišení 300 dpi trvá pouhých 10 sekund. Díky svým malým rozměrům i nízké váze lze CanoScan LiDE 300 snadno přenášet dle konkrétní potřeby a použití zjednodušuje i fakt, že nevyžaduje samostatný napájecí kabel: jednoduše stačí skener připojit k počítači nebo notebooku prostřednictvím USB kabelu. Užitečná jsou i čtyři EZ tlačítka pro snadné skenování do PDF souboru nebo do e-mailu, stejně jako pro snadné kopírování nebo automatické skenování. K žádné z těchto operací tak není nutné procházet nepřehlednými nabídkami a práci se skenerem zvládne i naprostý začátečník. Podobně jako u modelu LiDE 400 jsou k dispozici funkce pro vylepšování výstupů Auto Document Fix a Auto Photo Fix.

Zábava pro všechny se službou Creative Park a odměny v rámci Bonusprogramu

Tiskárny PIXMA lze využít pro zábavu celé rodiny. Máte rádi papírové vystřihovánky a skládačky. Nebo si chcete udělat vlastní kalendář? A co třeba rámečky na fotografie? Pak není nic snazšího, než otevřít stránky služby Creative Park, vybrat si, co se vám líbí a začít tvořit. Možností jsou stovky. Protože Creative Park myslí na všechny věkové skupiny, najdete zde vystřihovánky pro úplně malé děti, které si je navíc mohou samy vybarvit, i náročné modely složené z mnoha dílů pro zkušené modeláře. Majitelé tiskáren Canon PIXMA, kteří používají originální inkousty Canon, navíc získávají přístup k velkému množství prémiového obsahu v databázi Creative Park Premium. K dispozici tak mají fotografie, ilustrace, výrobky z papíru a další materiály od mezinárodně uznávaných fotografů a umělců.

Uživatelé tiskáren PIXMA mohou dosáhnout i na zajímavé odměny, které souvisí s používáním jejich tiskárny. Stačí jen sbírat body za každý čárový kód z originálního balení cartridgí Canon a zaregistrovat se do Bonusprogramu Canon. Pak už jen stačí si v závislosti na počtu získaných bodů objednat odpovídající odměnu. Může to být poukaz na pohonné hmoty, zážitkový poukaz, ale i některý z mnoha produktů Canon. Nové tiskárny Canon PIXMA TS8250, PIXMA TS6250, PIXMA MG3650S a PIXMA TR4550 i skenery Canon CanoScan LiDE 400 a CanoScan LiDE 300 budou v prodeji od září 2018, tiskárna PIXMA TS9550 pak o dva měsíce později. Další informace o nových tiskárnách Canon PIXMA TS, MG a TR i skenerech CanoScan jsou k dispozici na stránkách www.canon.cz.

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na