Cinema EOS: filmová full frame kamera C700 FF

Canon představil nejnovější přírůstek do rodiny systému Cinema EOS – filmovou full-frame kameru C700 FF. Díky CMOS snímači nové generace umožňuje pořizovat záběry v rozlišení až 5,9K. Canon EOS C700 FF podporuje natáčení ve více formátech a je kompatibilní s širokou škálou objektivů systému EF i PL. Při použití s objektivy EF je k dispozici inovativní systém automatického zaostřování s duálními pixely CMOS, který udržuje přesné zaostření na pohybující se objekty.

 

Hlavní přednosti filmové kamery C700 FF:

  • Full-frame CMOS snímač s rozlišením 5,9K
  • Dynamický rozsah 15 EV
  • Různé režimy práce snímače včetně velikostí full-frame, Super 35mm a Super 16mm
  • Přesný a spolehlivý systém automatického zaostřování s duálními pixely CMOS
  • Bajonet Canon EF
  • Možnost natáčení v řadě formátů včetně Canon Cinema RAW, ProRes a XF-AVC
  • Redukce šumu a modré

Nová technologie snímání obrazu, nové režimy i nové formáty

Základem kamery C700 FF je zcela nový full-frame CMOS snímač velikosti 38,1 x 20,1 milimetrů, který Canon navrhl pro podporu té nejlepší filmové produkce. Autoři tak mohou pořizovat záběry s neuvěřitelně nízkým šumem, přirozeným podáním pleťových tónů, malou hloubkou ostrosti a širokou tonalitou překračující i možnosti dynamického rozsahu 15 EV. Tento snímač přitom umožňuje natáčení hned v několika režimech. Vedle full-frame

například i v Super 35mm a Super 16mm. K tomu navíc podporuje řadu formátů – od ProRes přes XF-AVC až po nekomprimovaný Cinema RAW. Nejnovější filmová kamera tak výrazně zjednodušuje i postprodukční práce.

 

Canon EOS C700 FF je kompatibilní s dokovatelným záznamovým RAW zařízením CODEX CDX-36150, díky kterému lze natáčet ve 12/10bitovém RAW formátu při rozlišení 5,9k, 12bitovém RAW formátu při rozlišení 4K i 2K a ve formátu ProRes při rozlišení 4K. Nová kamera se může pochlubit i snímkovací frekvencí, kdy při rozlišení 5,9K zvládá až 60 snímků za sekundu, při rozlišení 4K až 72 snímků za sekundu a při rozlišení 2K až 168 snímků za sekundu.

 

Přizpůsobení dle libosti

Canon C700 FF je k dispozici ve variantě pro bajonet EF i PL a je kompatibilní s celou škálou objektivů EF a EF Cinema. Výška snímače 20,1 milimetrů umožňuje používat i anamorfické objektivy. Její uživatele určitě potěší i kompatibilita s příslušenstvím pro kameru EOS C700, jako je například elektronický hledáček EVF-V70, jednotka dálkového ovládání OU-700 nebo upevňovací adaptéry B4: MO-4E (pro bajonet EF) a MO-4P (pro bajonet PL).

Nová filmová kamera je tedy široce přizpůsobitelným zařízením, díky kterému mohou dát tvůrci snímků volný průchod tvůrčím nápadům a zužitkovat všechny výhody moderních technologií.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na