Adaptér Metabones: redukce Canon objektivů na Fujifilm fotoaparáty

Tradičně můžete přizpůsobit objektivy vyrobené pro větší formát na menší formát – například full frame na APS-C sensor – ale naopak je to většinou problém. Díky Metabones nyní můžete přizpůsobit jakýkoli objektiv Canon středoformátovému fotoaparátu Fujifilm s plnou funkčností a bez ztráty kvality obrazu. 

Obvyklým problémem je, že objektiv určený pro systém menšího formátu nebude promítat dostatečně velký kruh obrazu, aby zakryl větší snímač. Nový Metabones EF-GFX Smart Expander to však chytře obchází, a to zvětšením obrazového kruhu z objektivu Canon EF tak, aby zakryl snímač jakéhokoli středoformátového fotoaparátu Fujifilm GFX. Kompromis je 1,26x faktor, který zvyšuje ohniskovou vzdálenost libovolného objektivu, který používáte, a snižuje jeho maximální clonu.

  • Například objektiv 24-70 mm f/2,8 se stane zoomem 30-88 mm f/3,5 nebo objektiv 50 mm f/1,4 se stane 63 mm f/1,8. Adaptér také zahrnuje elektronickou integraci, která umožňuje automatické zaostřování a stabilizaci těla.  
  • Metabones varuje, že automatické zaostřování může mít „neuspokojivý výkon a u některých objektivů nemusí fungovat vůbec“. Pro každého uživatele systému Fuji GF, který chce přístup k objektivům Canon, a který nepotřebuje extrémní automatické zaostřování, je to výborná zpráva!
Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na