SilverFast 9 v nové verzi doznal řady vylepšení

Nový software SilverFast 9 kromě funkce skenování velkého množství fotek jedním kliknutím přináší i další zajímavé funkce a nové, ještě přívětivější uživatelské rozhraní. V oblasti digitalizace analogových snímků dlouhodobě kraluje německá firma LaserSoft Imaging, která v loňském roce představila novou verzi softwaru SilverFast.

Jde o speciální skenovací program individuálně upraven pro více než 340 různých modelů skenerů. SilverFast 9 vytěží z každého skenovacího zařízení maximální kvalitu, protože převyšuje výsledky běžných ovladačů dodaných výrobcem. Program je dostupný pro operační systémy Windows i Mac.

SilverFast 9 – novinky

Na první pohled uživatele upoutá nový design, který přináší snazší používání včetně přepínání mezi světlým a tmavým režimem. Stejně tak byl inovován průvodce skenováním, který vás krok za krokem provede celým skenovacím procesem. Assistant WorkflowPilotScan vás v průběhu procesu informuje textovými upozorněními a nabízí i možnost zobrazení videonávodů. Další novou funkcí je Single Archive Command (SAC), která ušetří hodně času. Umožňuje jediným kliknutím spustit skenování velkého množství snímků a díky jedinečnému toku RAW dat se během skenování ani v procesu úpravy obrázků neztratí žádná data. K úspoře času nově přispívá více než dvounásobná rychlost skenování. To je umožněno zesilovačem Single Archive (v sadě SilverFast Archive Suite).

Nové funkce a vychytávky

Uživatele jistě potěší nový účet MySilverFast, který umožňuje spravovat licence i uživatele, prohlížet ukázky, stahovat aktualizace a upgrady. Navíc pro přihlášení odpadá nutnost zadávat sériové číslo. Kromě těchto funkcí stojí za zmínku také optimalizovaná funkce „Najít rámeček“, vylepšený descreening, vylepšený design písma pro lepší čitelnost a rozšířené funkce SRDx obecných profilů skeneru podle nového. K úspoře času přispívá nově více než dvounásobná rychlost skenování umožněná zesilovačem Single Archive, který je dostupný v sadě SilverFast Archive Suite. standardu ISO 12641-2. A samozřejmě nechybí oblíbené funkce jako efektivní odstraňování prachu a škrábanců, profesionální správa barev, integrovaná automatická kalibrace IT8 a mnoho dalších

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na