HP Latex 700/800 přináší zcela nové výzvy

HP Inc. uspořádala online tiskovou konferenci v rámci níž představila produktové novinky nové vize z oblasti VLF tisku. Nově představené řady tiskáren HP Latex 700 a 800 reagují na aktuální události, kde se velkoformátový tisk (ale nejen ten) potýká se silným „nabouráním“ zajetých standardů v podniketelské sféře. Nové tiskárny HP Latex vnášejí do světa tisku všestrannost a udržitelnost.

Aktuální trendy na poli VLF Současná globální situace ovlivňuje všechny segmenty trhu (většinou spíše negativně). Na druhou stranu, každá krize dává prostor novým příležitostem. Za poslední rok rostla poptávka podlahových grafik, různých ochranných prvků (plexi, fólie atd.) a obalů. Současně došlo k prudké akceleraci online obchodů (až o 130 % nárůst dle údajů HP). Mezi sílící trendy patří také stále silnější příklon k personalizovanému tisku, k vyšší přidané hodnotě (rozvoz zboží, non-stop servisní podpora, větší nabídka spotřebních materiálů atd.). Roste zájem o dekorativní tisky (domácnost), lepší a luxusnější obaly, podlahovou grafiku, PVC bannery. Zákazníci také více hledí na ekologii a udržitelnost (trend sílící hlavně ve světě, u nás se k němu staví poskytovatelé i zadavatelé tiskových služeb zatím spíše chladně).

HP Latex 700 a 800

Mezi hlavní benefity nové řady HP Latex tiskáren patří špičkový tisk zahrnující též tisk bílou barvou – velmi odolnou proti blednutí („žloutnutí“). Dále vysoká kvalita a rychlost tisku až 36 m2/hod. na role do šířky až 64“ (163 cm). Nové tiskárny produkují méně odpadu – též díky pokročilým automatickým funkcím jako například recirkulace inkoustů či automatické čištění tiskových hlav (tím i menší náchylnost na zasychání inkoustů). HP Latex 700 a 800 nedosahují během tisku vysokých teplot, takže nedochází k deformaci a rozpíjení substrátu, resp. inkoustů. Výrobce nabízí široký rozsah potisknutelných materiálů, včetně těch ekologických. Vylepšené inkousty HP Latex jsou k dispozici v ekonomicky zajímavých až 3 L inkoustových nádržích. Lze tisknout na role o hmotnosti do 55 kg. Dotykový ovládací panel a přehledné menu zjednodušují ovládání a nastavení tiskárny.

Tiskové hlavy a inkousty

Také tiskové hlavy prošly upgradem, obsahují větší množství trysek, navíc výměna tiskových hlav je nyní velice snadná a zvládne ji i uživatel tiskárny. HP Latex 800/800W jsou vybaveny praktickým semaforem signalizující aktuální stav (zelená – tiskne, oranžová – probíhající servisní úkony, červená – nutný zásah obsluhy). Vyšší produkce Nová řada HP Latex tiskáren zahrnuje čtyři modely: HP Latex 700, 800, 700W a 800W – které poprvé ve své kategorii nabízejí též (již výše zmíněný) tisk bílým inkoustem. Tiskové aplikace, které HP Latex dokáží perfektně zpracovat, zahrnují indoor grafiku, přes fotografický tisk (papír, plátno), reklamní stojany (roll-upy), až k outdoorovým aplikacím, jako jsou prosvícené reklamy (lightboxy – do interiérů i exteriéru) nebo potisk obalů. Zajímavý segment představují dnes populární tisky dekoračních či designových prvků. HP Latex tak nachází výborné uplatnění i v případě potisku tapet, a to na různé typy materiálů: papír, textílie, tkanina, canvas, transparentní fólie.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na