Pentax K-3 III – představení novinky

Pentax, tradiční výrobce zrcadlovek, žije. Představil novou APS-C zrcadlovku K-3 III s 26MP senzorem, výkonnou 5.5EV stabilizací, rychlým snímáním až 12sm./s a novým autofokusovým modulem SAFOX 13 se 101 AF body. Samozřejmostí u výrobce je plnohodnotné utěsnění proti nepřízni počasí.

K-3 Mark III

Zvenku se od předchůdce liší trochu jiným uspořádaáním ovládacích tlačítek. Přesto fotoaparát nezapře svůj původ. Mezi hlavní plusy nového modelu patří rozhodně nový čip s rozlišením 26 MPix (oproti 24MP u předchůdce). Dále zde máme 100% hledáček s 1,05× zvětšením – nárůst oproti už tak velkému (na APS-C) hledáčku K-3 II. Vysoká citlivost dosahuje hodnoty až ISO až 1 600 000 (o praktické použitelnosti se samozřejmě přesvědčíme až během praktického testu). Stabilizační systém přijde vhod zejména za horších světelných podmínek. Nicméně účinnost uvádí výrobce až 5,5 EV. Dotykový displej má rozlišení 1 620 000 bodů. AF systém SAFOX 13 se 101 zaostřovacími body – oproti K-2 II s 27 je to významný nárůst. Počet křížových zůstává stejný (25) Nový procesor a umělá inteligence – Pentax zakomponoval algoritmy hlubokého učení – umělé inteligence, která se učí rozpoznávat scény a pomáhá třeba s detekcí obličejů/očí. Sériové snímání pracuje s rychlostí až 12 sn./s . Video ve 4K, závěrka s životností až na 300 000 snímků, Wi-fi a Bluetooth.

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na