Sony objektivy G: 50mm, 40mm a 24mm

Společnost Sony představila nové objektivy řady G pro bajonet E – FE 50mm F2.5 G (model SEL50F25G), FE 40mm F2.5 G (model SEL40F25G) a FE 24mm F2.8 G (model SEL24F28G). Společnou vlastností všech tří objektivů je vysoká kvalita obrazu, krásný bokeh a kompaktní provedení. Jsou ideální pro fotografy i tvůrce videí, kteří vyžadují skladný objektiv při zachování výborné obrazové kvality.

Tyto tři objektivy s pevnou ohniskovou vzdáleností poskytují ohniskovou vzdálenost pro jakýkoli snímek, přičemž 50mm objektiv se nejlépe hodí pro portréty, 40mm model je optimální pro momentky nebo natáčení a 24mm je ideální pro fotografování krajiny. Díky intuitivní ovladatelnosti a vynikající kvalitě konstrukce představují tyto tři modely fantastickou sadu objektivů.

Sony FE 50 mm f/2.5 G (ilustrační foto, zdroj: https://www.photographyblog.com

 

Objektivy jsou vhodné pro pořizování fotografií i videa a umožňují širokou škálu použití, včetně fotografování momentek, portrétů či krajiny.

Všechny tři objektivy mají stejnou velikost (průměr 68 mm x 45 mm), všechny mají stejný průměr filtru (49 mm) a téměř stejnou hmotnost (FE 50mm F2.5 G 174g, FE 40mm F2.5 G 173g a FE 24mm F2.8G 162g) a interní ostření, takže výměna objektivů je snadná, i když používáte gimbal.

Obrazová kvalita

Objektivy FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G a FE 24mm F2.8 G disponují asférickými prvky a skleněnými prvky ED (Extra-Low Dispersion), které poskytují vysoké rozlišení a potlačují efekt barevných okrajů . Asférické prvky zajišťují vysoké rozlišení po celé ploše snímku i při nastavení nejširší clony.

Všechny tři objektivy jsou kompaktní a lehké, aby vyhovovaly použití kdekoliv. Ať už fotografujete portréty, krajinu nebo momentky či nahráváte videa s gimbalem a kombinujete objektivy s fullframovým fotoaparátem nebo s tělem s APS-C snímačem.

Sony FE 40 mm f/2.5 G (ilustrační foto, zdroj: https://www.photographyblog.com

 

Vlastnosti a využití

  • Objektivy FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G a FE 24mm F2.8 G jsou vybaveny dvěma lineárními motory, které zajišťují rychlé a přesné automatické zaostřování s vynikajícím sledováním objektu, které je zachováno také tehdy, když se fotografovaný objekt začne náhle pohybovat. Objektiv se proto ideálně hodí pro zachycení pohybujících se objektů. Automatické zaostřování je také tiché, takže je vhodné jak pro fotografování, tak pro nahrávání videí.
  • Objektiv 50mm objektiv FE 50mm F2.5 se ideálně hodí pro portréty a rychlé fotografování nebo filmování, má minimální zaostřovací vzdálenost 0,35m (AF) / 0,31m (MF) a maximální zvětšení 0,18 x (AF) / 0,21 x (MF). Je proto vhodný pro různé scény a objekty.
  • Objektiv 40mm objektiv FE 40mm F2.5 G je ideální pro pořizování statických snímků nebo natáčení filmů s minimální zaostřovací vzdáleností 0,28m (AF) / 0,25m (MF) a maximálním zvětšením 0,20 x (AF) / 0,23 x (MF). Zejména při natáčení filmů je preferovaným zorným úhlem 40mm, protože odpovídá přirozenému zornému poli, ohnisko 40mm umožňuje, aby vynikly objekty na pozadí.

 

Díky širokému zornému úhlu 24mm objektivu je FE 24mm F2.8 G dokonalý v situacích, kdy je do kompozice snímku zahrnuto pozadí. A s minimální zaostřovací vzdáleností 0,24m (AF) / 0,18m (MF) a maximálním zvětšením 0,13 x (AF) / 0,19 x (MF) můžete také pořizovat makros­nímky s rozostřeným pozadím.

Sony FE 24 mm f/2.8 G (ilustrační foto, zdroj: https://www.photographyblog.com

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na