Nikon D850 má nejvyšší hodnocení DxOMark

Za obrazový snímač plnoformátové nové digitální jednooké zrcadlovky (DSLR) udělil respektovaný server DxOMark nejvyšších 100 bodů! 

Fotoaparát D850, který je první digitální jednookou zrcadlovkou Nikon vybavenou obrazovým snímačem CMOS formátu FX s technologií přímého osvětlení fotodiod a extrémně vysokým rozlišením 45,7 MPix, dosáhl rekordního hodnocení v přísných testech DxOMark.

Analýza laboratoře DxOMark vyzdvihla vynikající obrazovou kvalitu a možnosti citlivosti ISO tohoto fotoaparátu a uvádí, že: „díky použití obrazového snímače typu BSI u digitální jednooké zrcadlovky Nikon formátu FX s extrémně vysokým rozlišením 45,7 Mpx se kvalita snímků pořízených fotoaparátem Nikon D850 vyrovná kvalitě středoformátových fotoaparátů a často je i překoná“… a „vytváří tak svoji vlastní kategorii, co se obrazové kvality týče“Dirk Jasper, Product Manager u společnosti Nikon Europe, uvedl: „Fotoaparát D850 stanovil nový standard kvality obrazu. Dosud nejvyšší hodnocení DxOMark je toho důkazem“.

 

DxOMark je důvěryhodný průmyslový standard nezávislých měření obrazové kvality objektivů, fotoaparátů a chytrých telefonů. Celkové hodnocení obrazového snímače

DxOMark zahrnuje tři složky:

  • barevnou hloubku při portrétní fotografii
  • dynamický rozsah při fotografování krajiny
  • citlivost ISO za špatných světelných podmínek při fotografování sportu, divokých zvířat a dalších akčních záležitostí.

Hodnocení v plné výši 100 bodů je skvěle načasované, protože Nikon oslavuje v tomto roce 100. Výročí svého založení.

Kompletní test DxOMark je k dispozici na: www.dxomark.com

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na