Lexar představil největší A2 microSD kartu na světě

Společnost Longsys oznámila největší světovou kartu microSD pod značkou Lexar.

Nová 512 GB Lexar High-Performance 633x karta microSDXC UHS-I vyhovuje požadavkům aplikační výkonnostní třídy A2, což znamená, že zvládne zapsat minimálně 2000 operací za sekundu (IOPS) a minimální rychlost čtení = 4000 operací za sekundu (IOPS) . V případě karty třídy 10 s hodnotou V30 to znamená, že dokáže číst až 100 MB za sekundu a zapisovat rychlostí 70 MB za sekundu. 

Pro koho je určena

Karta je navržena primárně pro smartphony a tablety, ale její využití si lze stejně dobře představit i v kombinaci s akčními kamerami a drony. Ty používají též  microSD karty. Samozřejmě s adaptérem SD možno využít také v digitálních fotoaparátech. Na základě rychlosti by tato karta měla zvládnout bez problémů rychlý zápis datově náročných 4K / 30 video sekvencí a nebo full HD 1920×1080p / v ultrarychlém snímkování 120 fps. 

Parametry karty

Lexar uvádí, že karta byla testována v laboratořích Lexar Quality Labs s více než 1100 digitálními zařízeními a osvědčila se výborně co do výkonu, kvality, kompatibility a spolehlivosti. Rozsah provozních teplot se přitom pohybuje v rozmezí 0 ° C až 70 ° C.  Rozsah skladovacích teplot pak od -25 ° C až 85 ° C, při vlhkosti 5-95%.

Dostupnost

Karta by měla být na pultech prodejen ještě do konce roku 2018 a to za cenu okolo 5000 Kč (v nejvyšší verzi). V dalších kapacitách bude karta v provedení 128 GB a 256 GB.  

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na