FOMEI LED Wifi-150D: a budiž světlo

Grafická a reklamní studia, tiskárny, marketingová oddělení, fotografové a kreativní pracovníci – fotografie a video jsou pro mnohé z nás denním chlebem. Jak zajistit aby naše obrazová data byla co nejlepší?

Žijeme v multimediálním světě. Jsme obklopeni (často zahlceni) množstvím digitálních, obrazových dat. Technika je dnes již velice dobře dostupná. Což je tak trochu paradox, neboť všichni dobře známe situace, kdy běžně dostáváme od klientů data, která zdaleka nejsou tak dobrá, jak by měla být. Na vině je v první řadě nedostatečná znalost správných procesů, postupů a nastavení techniky. V druhém případě je to špatné řešení scény, nevhodné prostředí, světlo a nebo chybějící dílčí část technického příslušenství. 

FOMEI LED Wifi-150D

Za vším hledej světlo  

Každý kameraman, fotograf či kreativec potvrdí, že světlo je naprostý základ a bez dobrého světla nelze udělat kvalitní video či sérii fotografií. Kvalitní fotoaparát či kamera a dobrý objektiv je sice základ ale má své limity. Foto nebo video světla jsou skvělým pomocníkem vždy, když pracujeme v interiérech (někdy i v exteriéru, například pro focení/filmování v protisvětle). Fotografové dávají přednost zábleskovým (flash) světlům, kameramani zase světlům stabilním. Současným hitem jsou LED světla.  

FOMEI LED Wifi-150D ovládání

Fomei LED Wifi-150D

Jde o deskové LED trvalé světlo s výkonem 150W, osazeno 300× 0,5W diodami (odpovídá ekvivalentu cca 1500W klasické žárovky) a proměnlivou barevnou teplotou s rozpětím chromatičnosti 3000K – 8000K. Hodnota indexu věrného barevného zobrazení (Ra) je 95 CRI (což je velice slušný výsledek / max CRI = 100). Napájení má světlo jak ze sítě (pomocí 220V adaptéru) tak pomocí baterie s bajonetem Sony V-Mount. Hmotnost a rozměry světla jsou 3,2 Kg a 455 x 340 x 62 cm. To je velká výhoda, není problém jej přenášet a nepotřebujete k němu těžký, bytelný stojan.

FOMEI LED Wifi-150D: stánek GRAFIE CZ na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2019

Komfortní ovládání

Světlo je vybaveno ovládáním jak pomocí klasických knoflíků, tak i dotykovými tlačítky. Lze řídit teplotu a výkon. Již samotné označení světla napoví, že je k dispozici též bezdrátové řízení – pomocí smartphonu / tabletu. K tomu potřebujete – kromě telefonu či tabletu – USB wi-fi vysílač + aplikaci L-Control, kompatibilní s androidem a iOS. Pomocí aplikace je možné navíc vytvářet jednotlivé presety, které si můžete uložit.

FOMEI LED Wifi-150D: stánek GRAFIE CZ na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2019 (resp. stánek teprve ve výstavbě)

Výbava světla

Spolu se světlem a adaptérem je v balení ještě (již zmíněný) držák V-mount, plastové filtry (difuzní a oranžový) a stříbrné pásy na klapky se suchým zipem. Se světlem tak lze docela dobře pracovat, rozptýlit jej a uzpůsobit přesně dle aktuálních potřeb. Světlo samotné je vybaveno klapkami, jež můžeme použít k odstínění světla z míst, kde ho nepotřebujeme. Stříbrné, odrazné plochy můžeme na klapky připevnit suchým zipem a v takovém případě dojde k ještě silnějšímu rozptylu světla. Jako další modifikátor světla slouží dva plastové filtry – bílý, difůzní – pro rozbití stínů a změkčení světla; oranžový filtr pro tvorbu teplejšího světla, nebo světelných efektů.

Stánek GRAFIE CZ na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2019: no jo, moje maličkost :-))

Praxe se světly na RPO 2019

Vyzkoušeli jsme světla v praxi, přímo na našem stánku GRAFIE CZ na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2019. Měli jsme tam profesionální ateliér s “maskotem” – legendární Čezetou “Prase” v moderní elektro-verzi. Světla Fomei LED Wifi-150D jsme měli celkem 4 s tím, že: 1. světlo bylo hlavní-čelní; 2. světlo – boční, pro vysvícení stínů a 3. světlo – zadní/kontra, částečně svítilo na pozadí, částečně vytvářelo kontury. Poslední – 4. světlo sloužilo jako záloha. Mezi hlavní přednosti světel patří snadná přenositelnost (jsou opravdu lehké a skladné), rychlá montáž i demontáž a vysoký výkon v kombinaci s velmi malou spotřebou. Ovládání je intuitivní a máte spoustu možností a kombinací, jak světlo (nebo sadu světel) nastavit – barevně i výkonově.

Děkujeme společnosti FOMEI za zapůjčení světel! Více na: http://www.fomei.com

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na