Panasonic představuje kostku: Lumix BS1H

Panasonic LUMIX BoxCamera DC-BS1H je kompaktní full-frame video kamera snímačem, spojující vysoký výkon kamery LUMIX S1H a flexibilitu kompaktní kostky. Novinka je vybavena 24 MPix full-frame snímačem s technologií Dual Native ISO, umožňující pořizovat záznam až v 6K rozlišení. V kombinaci s odpovídajícím (světelným) objektivem se tak můžete těšit na špičkové obrazové výsledky s ultra malou hloubkou ostrosti, příjemným bokehem a v neposlední řadě též vysokým dynamickým rozsahem až 14+ stupňů na logaritmické škále (V-Log) a řadou dalších vlastností. Díky vysoké konektivitě, spoustě možností připojení a vzdálenému ovládání přes LAN síť mohou uživatelé z modelu BS1H sestavit ideální kamerový systém podle konkrétních potřeb.

Vysoké rozlišení a super kvalita

CMOS full-frame senzor s rozlišením 24,2 MPix (s velikostí 35,6×23,8 mm) umí pořídit obraz s rozlišením 6K (6 024×4 016 bodů). Použití optického Low Pass filtru (OLPF) potlačuje moaré i falešné barvy. Obrazový snímač s Duální Nativní citlivostí ISO minimalizuje obrazový šum. V kombinaci s optimálním zpracováním signálu procesorem Venus Engine dosahuje kamera záznamu s vysokou maximální citlivostí až ISO 51 200 s minimálním digitálním zrnem a při zachování maximální obrazové kvality. Díky pixelů z celé plochy Full-Frame snímače (no-crop) je LUMIX BS1H schopen pořizovat videozáznam ve vysokém rozlišení 6K/24 fps, 5,4K/30 fps (poměr stran 3:2) nebo 5,9K/30 fps (poměr stran 16:9). Nechybí ani možnost záznamu 10-bitový 4K/C4K60 fps záznam videa HEVC při použití obrazové plochy odpovídající formátu Super 35 mm. Interně lze nahrávat přímo v 10-bit 4K/30 fps s barevným vzorkováním 4:2:2 ve formátu H.264 z celé plochy snímače.

Pro náročné 

LUMIX BS1H přebírá proslulou kolorimetrii filmových kamer VariCam a nabídne mimojiné V-Log/V-Gamut, poskytující vysoký dynamický a široký gamut. Technologie V-Log vykresluje velmi plochý obraz při zachování všech barevných informací. Vysoká a konzistentní kvalita snímků minimalizuje postprodukční procesy. Snímač full-frame CMOS dosahuje širokého barevného gamutu (V-Gamut), který je dle údajů výrobce ještě širší než BT.2020. V-Log má charakteristiky logaritmické křivky, blížící se hodnotám negativních filmů. Záznam videa je možný i ve formátu HDR (High Dynamic Range) s určenou gama křivkou kompatibilní s normou ITU-R BT.2100. Uživatel tak může nyní zvolit Hybrid Log Gamma (HLG) ve stylu fotografie. Kamera LUMIX BS1H také nabízí detekci objektu v reálném čase pomocí pokročilé technologie hlubokého učení, umožňující nastavit přesné zaostření na cílový objekt (lidé, zvířata – v pohybu).

LUMIX BS1H umí pořídit záznam ve 4:2:2 / 10bit 4K 60p/50p HDMI. Kromě toho poskytuje dvě alternativy pro pracovní postup založený na RAW datech. Formát 5,9K nebo 4K (Anamorfní / 4:3) 12-bit data RAW lze přes HDMI uložit ve formátu Apple ProRes RAW na zařízení Atomos Ninja V nebo ve formátu Blackmagic RAW na zařízení Blackmagic Video Assist 12G HDR.

Funkce video i pokročilý AF

Funkce VFR (Variable Frame Rate) umožňuje uživatelům nahrávat zpomalená nebo zrychlená videa (overcranked / undercranked) C4K/4K (60 snímků za sekundu, maximálně 2,5× pomalejší při 24p) a FHD (180 snímků za sekundu, maximálně 7,5× pomalejší při 24p). Minimální snímková frekvence pro rychlé video je 2 fps. Kromě toho je možné nahrávat také moderní video metodou HFR (High Frame Rate) se zvukem, a to i při použití automatického zaostřování. K vytvoření zpomaleného videa je k dispozici řada efektů prostřednictvím postprodukčního procesu. LUMIX BS1H využívá extrémně efektivní strukturu rozptylu tepla, aby bylo dosaženo neomezené délky záznamu videa.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na