Canon a velkoformátový tisk na veletrhu FESPA

Společnost Canon na veletrhu FESPA 2019 v Mnichově od 14. do 17. května předvedl při práci úspěšnou sérii plochých tiskáren Océ Arizona a přelomovou tiskárnu Océ Colorado, která disponuje technologií Canon UVgel.

V hlavní roli emoce

Na stánku mnichovského výstaviště s označením B5-E30 představil Canon celou řadu velkoformátových aplikací, skrze které předvedl schopnost tisku vzbuzovat emoce. Ve fiktivním knihkupectví viděli návštěvníci široké spektrum reklamní grafiky a dekorativních prvků, díky kterým mohou prodejci v různých odvětvích zapůsobit na emoce svých zákazníků. Vůbec poprvé byla k vidění nová flatbed tiskárna Océ Arizona série 1300, kterou Canon představil veřejnosti teprve v únoru. Práci s pevnými a pružnými materiály předvedla Océ Arizona 1380 GT na celé řadě reálných aplikací. Spolu s novou tiskárnou bylo představeno inovativní softwarové řešení Océ Arizona Xpert, které zjednodušuje a automatizuje komplexní tiskové úlohy včetně vícevrstvých a oboustranných aplikací. Hlavním tématem expozice byla rychlost („Speed”). Na smysly návštěvníků veletrhu zapůsobily speciální reklamní kampaně na toto téma, kde součástí byla kniha s lifestylovými snímky od Horsta A. Friedrichse vytvořena digitálně na inkoustové produkční tiskárně Océ ProStream 1000. Celkový dojem dále dotvářely reklamní a dekorativní plakáty, tisky fotografií na kov, plátno nebo dřevo, ale i umělecké reprodukce, grafika pro podlahy a okna či prodejní stojany POS.

K vidění byla také široká škála texturovaných aplikací tištěných pomocí řešení Océ Touchstone, které si poradí s tiskem strukturovaných povrchů, embosováním, metalickými tóny i s plastickým písmem a umožní tak mnohým zákazníkům flatbed tiskáren spolehlivě a nákladově efektivně vyrábět aplikace s vyšší přidanou hodnotou. K vidění byla také Océ Arizona 6170 s technologií High Flow Vacuum (HFV), která zaručí tisk i na náročná porézní média typu karton nebo překližka. Omezuje tak potřebu manuálního zásahu obsluhy a zajišťuje přesnou a špičkovou kvalitu tisku. Schopnost tisku na pevná média je možné využít pro potisk obalů nebo průmyslových a interiérových dekorací. Přímo na veletrhu předvede stroj potisk POS a skládaných kartónů.  

Océ Arizona 1300

Pro zákazníky, kteří investují do strojů typu „roll-to-roll”, byla zlatým hřebem veletrhu tiskárna Océ Colorado 1640 s technologií Canon UVgel. Na veletrhu byl předveden automatizovaný pracovní proces tisku a řezání s integrovaným dokončovacím řešením od společnosti Fotoba, partnera Canon. Okamžitě suchý výstup z tiskárny Océ Colorado 1640 automaticky putoval do integrované ořezové jednotky, bez nutnosti manuální obsluhy.

Canon dále představil velkoformátovou tiskárnu imagePROGRAF PRO-2000 pro tisk uměleckých reprodukcí a fotografií či aplikací pro venkovní použití, například transparenty s voděodolnými médii. Dále umožňuje tisky, které odolají vlhkému počasí po dobu až šesti měsíců, a jsou vhodné pro krátkodobé sezónní kampaně.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na