Epson SureColor SC-S80610: Špičkový velkoformátový tisk

Společnost Epson představil v rámci akce “Technologické dny” své žhavé novinky a to hned z celé řady segmentů. Od domácností, přes kancelářské provozy, až po komerční tisk. Největší zájem strhly tři oblasti. Tou první byly kancelářské provozy, kde Epson má již celou řadu inkoustových zařízení – od malých a nenáročných tiskáren až po barevné modely A3+ s celou řadou dokončování. Druhá oblast představuje zařízení pro tisk etiket a tou třetí oblastí je velkoplošný tisk. Právě na posledně jmenovaný segment se nyní zaměříme. 

Epson SureColor SC-S80610 

Velkoformátová tiskárna určená pro segment signage, nahrazující předchozí model SC-S70610. Tiskne z role o maximální šíři 162,6 cm (64”) a to za pomoci nových 9/10 inkoustů UltraChrome GS3 ve složení C M Y K Lc Lm Lk + Orange + Red a volitelně White / Silver. Kapacita jedné inkoustové nádržky je 700 ml. Použita je zde dvojice nových tiskových hlav Epson PrecisionCore TFP. Pracují pomocí technologie Precision Dot s velikostí jednotlivých kapiček inkoustů 4 pl. Konfigurace trysek je 360× pro černou barvu a 360× tryska pro každou barvu zvlášť. Spojení nových hlav, inkoustů a vysokého tiskového rozlišení 1 440×1 440dpi nabízí vysokou tiskovou kvalitu, jemnost detailů a široký barevný gamut. Ten dle údajů výrobce pokrývá až 98,2% Pantone (na základě měření a certifikace společnosti Pantone). 

Možnosti a funkce

Produkci s vysokou přesností dosahuje SC-S80610 také díky sofistikovanému systému manipulace s tiskovým materiálem. To zajišťuje pokročilý systém automatického řízení napnutí (AD-ATC), podávací válce s velkým průměrem a antistatické flexibilní přítlačné válečky optimalizují upnutí, podávání a přesnost tisku. Již samozřejmostí je automatický navíječ rolí. Složení inkoustů umožňuje tisk v podstatě na jakýkoliv materiál – od standardních typů papírů (potahované i nepotahované), přes strukturované papíry, banery, vinyl a polyesterové materiály až po karton (s tloušťkou materiálu od 0,1 až 1mm). Automatická údržba tiskové hlavy a systém sběru rozprášeného inkoustu pomáhají zajistit co nejdelší provozuschopnost při nepřetržitém tisku.

Shrnutí

Model SC-S80610 nabídne uživatelům nové možnosti kreativní tvorby, ať už pro potřeby tisku kvalitních outdoorových aplikací, špičkové grafiky nebo dekorací. V segmentu exteriérového tisku jde o skvělou volbu s velice rozumnými náklady. Základních devět barev lze navíc rozšířit ještě o bílou nebo metalickou barvu. Potenciální zájemce bude určitě zajímat také cena tisku, která se pohybuje okolo cca 25 Kč na 1m2.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na