FUJIFILM: Foto a video novinky 2021 (1)

Fujifilm a fotografií obecně v těchto dnech zajímá dění na virtuální konferenci X Summit. V rámci jejího programu představila společnost Fujifilm středoformátovou bezzrcadlovku GFX 100S, která se pyšní označením nejkompaktnější přístroj svého druhu na světě. Ale tím to nekončí – viz další novinky v našem článku. 

Fujifilm a nová digitální středoformátová bezzrcadlovka

Středoformátové digitální zrcadlovky bývají přístroje vážící často více než jeden kilogram. GFX 100S váží 0,86 Kilogramu, čímž se blíží spíše kategorii plnoformátových zrcadlovek. Hlavní devízou nového fotoaparátu je velký čip s rozlišením 102 megapixelů s nově vylepšeným stabilizačním systémem, který nabídne 6 stupňů redukce otřesů.

Systém GFX 100S nabídne simulaci 19 různých filtrů, včetně nového Nostalgic Neg. Filtr, který kopíruje ruměnkové odstíny a jantarové zvýraznění, které je typické pro fotografické materiály ze 70. let.

Svou výbavou je GFX 100S podobný svému staršímu, většímu a především dražšímu sourozenci GFX 100. Kromě stejného senzoru mají oba fotoaparáty i sekundární monochromatický displej využívající technologiielektronického inkoustu. Ten slouží k rychlému nastavení parametrů, jako jsou citlivost, čas závěrky nebo clona.

Aby mohly vývojáři společnosti Fujifilm dosáhnout požadované kompaktnosti, museli udělat několik kompromisů. Jedním z nich je odstranění přípravy na připojení volitelného bateriového gripu. Tento handicap je částečně kompenzován faktem, že využívá novou generaci baterií, které by měly zajistit dostatek energie pro vytvoření 460 snímků.

Cena novinky je 5.999 $, fotoaparát je tak dostupnější, než výše zmiňovaný model GFX 100, jehož cena je 9.999 $.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

2
Komentujte

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
trackback

[…] V rámci jejího programu představila společnost Fujifilm středoformátovou bezzrcadlovku GFX 100S, kterou jsme si představili v minulém článku. Tím to však zdaleka nekončí – k dalším novinkám patří dvojice špičkových […]

trackback

[…] konferenci X Summit. V rámci jejího programu představila společnost hned několik novinek. Fujifilm středoformátovou bezzrcadlovku GFX 100S a dvojici nových objektivů FUJINON jsme si představili minule. Dnes se podíváme na nový […]