Novinky Nikon pro podzim 2019

Společnost Nikon přináší zajímavé novinky pro následující období. A co to bude? Jednak zde máme podporu profesionálních video formátů pro modely Nikon Z6 a Z7, v druhé řadě uvádí Nikon objektiv Nikkor Z 24 f/1.8S a do třetice špičková reportážní DSLR D6 + objektiv NIKKOR 120–300 mm f/2. Další informace níže… 

3D LUT tabulka

První novinkou je speciální vyhledávací tabulka 3D LUT pro formát N-LOG. Již brzy (ještě letos) bude vydána nová aktualizace firmwaru fotoaparátů Z 7 a Z 6, která bude podporovat videovýstup ve formátu RAW přímo z fotoaparátu. Fotoaparáty Nikon Z 7 a Z 6 s touto aktualizací firmwaru se stanou prvními amatérskými fotoaparáty s podporou videovýstupu ve formátu RAW, který je nyní k dispozici pouze u profesionálních kinematografických kamer. Videosoubory RAW obsahují nejvíce informací, podobně jako je tomu u snímků ve formátu RAW. Videovýstup RAW umožňuje ještě větší flexibilitu barevných korekcí při postprodukci, a proto jeho podpora posouvá fotoaparáty Nikon mirrorless do oblasti profesionálních zařízení, přičemž zůstávají cenově dostupnou volbou pro plnohodnotnou videoprodukci.

Nový objektiv NIKKOR Z 24 MM F/1,8 S.

Díky pokročilé optice, výjimečnému výkonu při fotografování zblízka a důkladnému těsnění proti povětrnostním vlivům je tento objektiv s obrazovým polem ve formátu kinofilmu skutečně všestranný. Tento objektiv zachycuje v nejrůznějších situacích neuvěřitelné detaily – v malých prostorech i v otevřené krajině či městských panoramatech. Rychle zaostřující 24mm objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností nabízí vynikající ostrost s minimálním zkreslením až do krajů obrazového pole, a to i při úplně otevřené cloně f/1,8. Nejkratší zaostřitelná vzdálenost je pouze 0,25 m. Díky tomu bude scéna celá vaše, od blízkých objektů až po nekonečno. Cena: 28.490 Kč včetně DPH.

Nikon D6 a Nikkor 120-300 f/2.8E FL ED SR VR

Do finále spěje vývoj profesionální digitální jednooké zrcadlovky Nikon D6 a teleobjektivu se zoomem NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR – kompatibilního s fotoaparáty Nikon formátu FX. Vývoj dosud nejpokročilejší digitální jednooké zrcadlovky společnosti Nikon – D6 – přichází v době 20. výročí uvedení jednociferné série D do života. Od představení modelu D1 v roce 1999 byly tyto vlajkové lodě společnosti Nikon vždy vyvíjeny v souladu s nejpokročilejšími technologiemi v oboru a know-how v oblasti fotografie kultivovaným po celou dlouhou historii vývoje fotoaparátů Nikon.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na