NIKON D6: netrpělivě očekávaná DSLR

Nikon představuje svou novou vlajkovou digitální jednookou FX zrcadlovku (DSLR): D6. Tento fenomenální fotoaparát s obrazovým polem ve formátu kinofilmu vyhoví potřebám profesionálů, kteří nechtějí nic ponechat náhodě, ať už fotografují zpravodajské události či mezinárodní sportovní akce.

Díky zatím nejvýkonnějšímu systému automatického zaostřování Nikon a rychlé konektivitě fotoaparátu pro přenos snímků v reálném čase nabízí fotoaparát D6 profesionálům možnost tvořit a realizovat snímky bez omezení. Nový AF je rychlejší než kdykoli předtím. Až 105 volitelných zaostřovacích polí s křížovými body má 1,6× vyšší hustotou než u modelu D5 a stanovuje novou úroveň přesnosti. D6 přináší nevídané možnosti sledování objektu i při nejnáročnějším (ne)osvětlení. Širší možnosti výběru režimů a zaostřovacích polí podporuje optimalizaci automatického zaostřování podle konkrétní situace a pořizování ostřejších akčních snímků. 

Připojení bez omezení

Funkce připojení fotoaparátu nabízí vysokou přenosovou rychlost, jde-li o zlomky vteřiny, fotografové mají výhodu díky zjednodušeným pracovním postupům, více různým možnostem výběru snímků a stanovení priority nejdůležitějších snímků. Zobrazovací panely s vysokým rozlišením jsou optimálním řešení pro zobrazení záběrů ve vysokém rozlišení z DSLR Nikon D6. 

Dirk Jasper, Product Manager společnosti Nikon Europe, k tomu říká: 

„D6 je fenomenálním nástupcem modelu Nikon D5. Nová vlajková loď společnosti Nikon má vylepšené špičkové funkce automatického zaostřování a všestranné možnosti připojení. Nad dějem, osvětlením ani prostředím nemáte kontrolu. Máte ale kontrolu nad fotoaparátem D6. Tato digitální jednooká zrcadlovka vám zajistí neuvěřitelné snímky důležitých okamžiků – a neselže.” 

Kvalita obrazu vlajkové lodi

Objektivy s bajonetem Nikon F. Obrazový snímač CMOS ve formátu kinofilmu s 20,8 MPix. Systém zpracování obrazu EXPEED verze VI. RGB snímač s rozlišením 180 000 pixelů. Široký rozsah citlivostí ISO 100-102 400, rozšířitelný až na ISO 3 280 000 (resp ISO 50).

Rychlé připojení ve fotoaparátu přes Wi-Fi, Bluetooth a vestavěná GPS. Fotoaparát podporuje připojení ke kabelovým sítím LAN standardu 1000BASE-T a nabízí o cca 15 % rychlejší komunikaci než uznávaný model D5.

Zachyťte okamžik vítězství

Fotoaparát D6 umožňuje nastavit při snímání s automatickou volbou (AF) výchozí bod a prioritu zaostření na oči objektu (v režimech automatické volby zaostřovacích polí nebo 3D sledování objektu). 

Extrémní přesnost a rychlost

Snímací frekvence s plně automatickým zaostřováním a expozicí je 14 sn./s, při bezhlučném fotografování, v živém náhledu se dostanete na 10,5 snímku za sekundu.

Komfort 

Optický hledáček s OLED LCD se zvětšením 0,72× – slouží k dokonalé kontrole bez prodlevy displeje. Více způsobů prohlížení, vybírání a přenosu nejdůležitějších snímků na špičkovém 3,2″ dotykovém monitoru. Ve dvou slotech pro paměťové karty lze používat karty XQD a CFexpress. Hlavní porty jsou snadno přístupné i při fotografování s připojeným bezdrátovým síťovým rozhraním. Robustní tělo snese jakékoli prostředí a odolává mrazu, horku, větru, dešti i nárazům. 

Souhrn klíčových vlastností

  • Špičkové automatické zaostřování se 105 AF body. 
  • Až 105 volitelných zaostřovacích oblastí s výběrem křížových zón. 
  • Senzory s citlivostí od hodnoty jasu -4,5 EV u středního zaostřovacího pole a -4 EV u všech ostatních zaostřovacích polí. 
  • Skupinová volba zaostřovacích polí umožňuje používat více uživatelských funkcí a nabízí široké možnosti sledování objektu. 
  • Vylepšený systém detekce motivu posouvá zachycování objektů na vyšší úroveň.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na