Panasonic Lumix G100 – pro YouTubery to pravé

Nejnovější model Panasonic, Lumix G100 je zaměřen na kreativce a vlogery. Jedná se o lehký, malý a vysoce vybavený fotoaparát, který se může pochlubit pokročilým systémem záznamu zvuku, díky kterému je vlogování vysoce kvalitní, snadnější a pohodlnější než kdykoli předtím.

Statistiky jsou přesvědčivé: YouTube má více než miliardu uživatelů, každý den se sleduje více než 500 milionů hodin videa a každou minutu se nahraje více než 72 hodin videoobsahu a podle průzkumu společnosti Panasonic chce více než 60 % fotografů dělat více videí.

Lumix G100 má Micro Four Thirds 20,3 megapixelový senzor s nejvyšší ISO 25 600 a je vybaven optickým/elektronickým hybridním stabilizátorem obrazu, který pomáhá zajistit plynulé, ruční pořizování záběrů při chůzi, navíc je zde inovace ve zvukovém oddělení pro lepší kvalitu zvuku a to integrovaný mikrofon. Lumix G100 je první fotoaparát na světě vybavený zvukovým systémem OZO Audio by Nokia. Využívá tři interní mikrofony, které jsou propojeny s funkcí rozpoznávání tváře ve fotoaparátu tak, aby upravily rozsah záznamu a směr podle pohybu a polohy reproduktoru. Pokud někdo vypráví o tom, co se děje před kamerou, automaticky se přepne do nejlepšího zvukového režimu pro danou situaci.

G100 je bohatá i na další funkce, díky nimž je vlogování snadnější. Režim Selfie se spustí automaticky, když se otočný monitor otočí směrem dopředu, AF a AE detekuje obličej a automaticky se zvětší hloubka ostrosti. Při používání se zobrazuje červený rámeček, který označuje nahrávání, a je zde barevný rámeček, který pomáhá při fotografování v různých poměrech stran pro různé platformy sociálních médií – je detekováno i fotografování ve vertikálním formátu.

Video nebo focení 4K a Full HD je k dispozici v různých režimech snímání. Full HD umožňuje nový režim S&Q (Slow / quick motion). Zpomalený pohyb v plném HD je možný při 4x a 2x a rychlý pohyb je možný při 2x / 4x / 8x při rychlém pohybu 3fps.

Lumix G100 bude k dispozici od konce července s orientační cenou 17.000,- Kč pouze za tělo.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na