Arizona 2300 udává nový směr na poli VLF tisku

Živé vysílání Canon 01/09/2020 11-12:00 otevřel svou uvítací řečí Christian Unterberger (Chief Marketing Officer & Executive Vice President Canon Production Printing). Dále řekl pár slov o strategii firmy a situaci na poli velkoformátového tisku Dirk Brouns (Vice President Large Format Graphics Canon Production Printing). Do třetice promluvil Wouter Derichs (Sales & Marketing Director Large Format Graphics Canon EMEA), který konečně odhalil novinku a krátce pohovořil o nových příležitostech tohoto řešení. Poté již došla řada na praxi – Lane Beaton (Application Specialist Canon Production Printing) prezentoval možnosti nové Arizony 2300. 

Arizony 2300 series 

Jde o rychlé, spolehlivé, vysoce produkční ale také flexibilní a v neposlední řadě na údržbu nenáročné tiskové řešení. Samozřejmostí již zde je špičková kvalita tisku, přesný tisk – a to i na již vyřezané formáty, možnost potisku jak rolí tak archů, oboustranný tisk a jako bonus navíc všestrannost pro různé typy aplikací. Arizona 2300 je schopna okamžitého provozu ihned po zapnutí – díky systému vytvrzování LED-UV – který snižuje spotřebu energie o 40 % ve srovnání s ostatními flatbed tiskárnami. Nabízí také nízkou spotřebu inkoustu – v průměru méně než 8 ml inkoustu na vytištěný metr čtvereční – včetně údržby. Vysoké kvality tisku model Arizona 2300 dosahuje mj. i díky tiskovému režimu high-key, kompenzaci umísťování pixelů, vylepšenému screeningu a technologii tiskových hlav VariaDot třetí generace. Poskytovatelé tiskových služeb si též mohou vybrat z konfigurace inkoustů (ze čtyř na šest a až do osmi kanálů) – včetně sady bílého inkoustu a čirého lesklého laku. Arizona 2300 dále nabídne vysokou produktivitu s tiskem až 95 m2 / hod a řadu automatických funkcí. 

Arizona FLOW technologie

Nová řada tiskáren Arizona 2300 stojí na technologii Arizona FLOW, která přináší velké změny v konstrukci flatbed tiskáren. Technologie přisávání proudem vzduchu kombinuje rozložení stolu bez zón se snadno použitelnými pneumatickými registračními kolíky, které zajišťují bezpečné a přesné umístění potisknutelných médií na pracovním stole. Pneumatické registrační kolíky umožňují zarovnat média k levému nebo pravému okraji stolu – nebo dokonce k oběma – a umožňují jednoduché otočení média z lícové na rubovou stranu – a zleva doprava na flatbed stole – včetně vysoké přesnosti při oboustranném tisku. I v případě nestandardních rozměrů tiskového materiálu. Výsledkem je o 20 % vyšší produktivita ve srovnání s předchozími generacemi (odpadá nutnost trávit čas maskováním stolu nebo uchycením médií páskou). Technologie FLOW se uplatní především při potisku náročnějších médií typu: karton, dřevo a sklo, stejně tak pro tisk velkých obrazů, rozložených na více deskách. Jednodušší je nyní též bezokrajový tisk – z výrazně menším nebo i žádným odpadem. Řada Arizona 2300 tiskne jak na tvrdé plastové materiály (akrylát, polykarbonát a styren) tak na rolové materiály (s volitelnou rolovou jednotkou) až do rolí 220 cm. Řadu Arizona 2300 je možné vybavit tiskovým softwarem Touchstone pro reliéfní tisk, umožňující tisk na aplikace, jako jsou například výrobky pro interiér včetně tapet a panelů pro nábytek, nebo funkční aplikace, jako je Braillovo písmo s efektem reliéfní textury.

Automatické funkce a možnosti

Automatizovaný systém údržby umožňuje provádět servisní úkony tiskové hlavy bez nutnosti manuálního zásahu. Tím omezuje čas, kdy je stroj mimo provoz, protože obnoví funkčnost trysky během několika sekund – a to i u bílého inkoustu. Systém zarovnání s pomocí kamery s vysokým rozlišením umožňuje snadné, rychlé a přesné zarovnání tiskových hlav a mapování flatbed stolu. Software Arizona Xpert dodává řadě Arizona 2300 unikátní schopnost samostatného učení, což zákazníkovi dává možnost vytvářet – a poté opakovat – složité vícevrstvé projekty. Tiskárna si pamatuje jednotlivé zakázky a je schopna aplikovat shodné postupy pro příští tisk podobných aplikací. K tomu výrazně přispívá též nová verze softwaru Arizona Xpert 2.1, jenž mimojiné podporuje vyladěné pracovní postupy zahrnující tisk a řezání – díky integraci se softwarem Canon ProCut. Využijete dané funkce jak na potisk složitějších tvarů tak třeba pro oboustranný tisk i tisk na více panelů. Arizona 2300 je schopna jet nonstop s bezpečným, bezobslužným nočním tiskem a možností plně robotizovaného pracovního procesu.

Závěrem

Série Arizona 2300 prošla úspěšně náročnými testy německých organizací TÜV (Technischer Überwachungsverein) a DGUV (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung), které potvrzují, že stroje jsou v souladu se zdravotními a bezpečnostními předpisy, snahami o minimalizaci dopadu na životní prostředí i bezpečí prostředí pracovního. UV inkousty získaly certifikaci UL GREENGUARD Gold, která potvrzuje, že jsou výtisky vhodné i pro použití ve školách, hotelech a nemocnicích. 

Arizona 2300 posouvá segment tisku velkoformátové grafiky zase o úroveň výše, pomůže zákazníkům zrychlit výrobu, zlepšit provozní efektivitu a podpořit růst. Nová řada nabídne různé možnosti inkoustových kanálů (4, 6 a 8), díky nimž podpoří široké spektrum aplikací. Do nové řady patří tři kompaktní modely GTF (Arizona 2340 GTF, 2360 GTF, 2380 GTF) s rozměry flatbed stolu 1,25 x 2,5 m a tři velké modely XTF (Arizona 2340 XTF, 2360 XTF, 2380 XTF) s flatbed plochou 2,5 x 3,08 m. 

Zákazníci si mohou prohlédnout model Arizona 2380 XTF v konfiguraci s volitelnou rolovou jednotkou online nebo prostřednictvím živých ukázek ze zákaznických center Canon (Customer Experience Centres) v Austrálii, Nizozemsku, Velké Británii, Francii a USA.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na