2v1: foto video combo aneb mé oblíbené

Po krátké době jsem se opět “nachomýtnul” k další parádní akci: “foto/video combo aneb 2v1. Jednalo se o natáčení firemního (testimoniálního) videa – pro společnost Heidelberg. Vše se tentokrát odehrálo ve středočeské Příbrami v PBTisku. No a když už jsem tam byl, pořídil jsem i sadu fotografií… (inu, jak jinak)…

PBTisk představuje jednoho z významných výrobců knih u nás. Převažují u nich špičkové technologie Heidelberg (proto také video pro daného výrobce, logicky :-)). V poslední době se tam také více pustili do nasazení automatizace v rámci vybraných částí výroby. Kromě parádních tiskových strojů Speedmaster, stojí rozhodně za zmínku také nové CtP pracoviště s automatizovanou linkou Nela – kde probíhá pre-press (předtisková příprava / tiskové desky a jejich transport přímo do výroby/tiskárny).

No a když už jsme u toho

Byla to mimojiné skvělá zkušenost, vyzkoušet si nový “vercajk” – světlo LED Ring (Fomei) + steadycam FeiyuTech (to první jsem proklepl důkladně, na to druhé bohužel zatím ještě nedošlo… ale již brzy dojde :-)).

Fomei LED Ring 32

Vynikající LED světlo pro fotografování portrétů a produktů, které současně perfektně poslouží i jako video světlo. Poskytuje rovnoměrné nasvícení s minimem stínů. Díky regulaci intenzity světla je možné si scénu nasvítit přesně tak, jak potřebuji. Výhodou je nízká váha, snadná montáž i demontáž. Světlo umožňuje plynulou regulaci barvy v rozsahu od 3000 do 5600 K. Součástí je polstrovaný měkký přenosný kufr. Více v připravované recenzi již brzy! 

FeiyuTech AK2000

Druhou novinkou v mém foto/parku je steadycam – stabilizátor FeiyuTech AK2000. Šikovné příslušenství pro kameramany i fotografy, eliminující všechny otřesy a náklony. Ve všech třech osách. Videa už nebudou kazit roztřesené momenty a trhaný horizont. Díky jedinečnému systému odpojitelných rukojetí navíc tento stabilizátor umožňuje dva typy úchopu. Zásluhou ergonomické konstrukce budete schopni jednou rukou držet kameru a zároveň ovládat svou kameru pomocí dotykového displeje.

Myslím, že výsledek se nakonec opět docela povedl… co říkáte?

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

1
Komentujte

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
trackback

[…] >> Více info na mém foto/video/tisk v(b)logu: fotofokus.cz zde << […]