EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146

Špičkový profesionální panel EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146 získal ocenění Engineering Excellence Award 2020 udělované sdružením Hollywood Professional Association. 

Renomované sdružení Hollywood Professional Association (HPA) udělilo monitoru EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146 uznávanou cenu „Award for Engineering Excellence 2020“.

Hollywood Professional Association je obecně prospěšné sdružení pro hodnocení, zvyšování kvalifikace a vzájemnou spolupráci firem i samostatných členů. Zabývá se technickou podporou a přípravou nástrojů, infrastruktury a tvůrčích i technických podkladů pro profesionální tvorbu, prodej a archivaci materiálů v oblasti médií a zábavního odvětví. Soudržnost, sdílení poznatků a hodnocení tvoří trojici základních pilířů sdružení Hollywood Professional Association pro podporu umění, vědy a obchodu v oblasti médií a zábavy. Monitor ColorEdge PROMINENCE CG3146 s rozlišením DCI 4K (4096 × 2160 bodů) a úhlopříčkou 31,1 palce správně zobrazuje velmi jasné i velmi tmavé partie obrazu, aniž by přitom utrpěla kvalita barev či prokreslení scény. Obrazovka dosahuje maximálního jasu 1000 nt (typicky) a kontrastního poměru 1 000 000:1 pro skutečnou reprodukci HDR. Referenční monitor EIZO je kompatibilní s křivkami HLG (Hybrid Log-Gamma) a PQ (Perceptual Quantization) pro zpracování televizních materiálů, filmů a dalšího videa v HDR. Křivky HLG a PQ stejně jako jas jsou přesně zkalibrovány na úrovni referenční třídy 1. Celá referenční kalibrace zahrnuje normy jako BT.2020, BT.709, DCI-P3, PQ BT.2100, PQ DCI-P3 nebo HLG BT.2100.

Referenční monitor se musí vyznačovat spolehlivým a trvale stabilním jasem, podáním barev a jasovými křivkami (EOTF). ColorEdge PROMINENCE je proto jako světově první referenční monitor HDR vybaven vestavěným kalibračním senzorem. Senzor slouží k plně automatickým opakovaným kalibracím v referenční kvalitě a ke kalibracím přizpůsobeným potřebám daného projektu. Bezeztrátová hardwarová kalibrace 24bitových tabulek 3D LUT (Look Up Table) v monitoru zajišťuje trvale přesnou reprodukci barev. Opakované kalibrace monitoru CG3146 lze dokonce nastavit tak, aby se prováděly samočinně ve stanovenou dobu. Kalibrace může proběhnout v noci či o víkendu, aniž by jakkoliv narušila tvůrčí činnost uživatelů.

Vlastnosti

  • Rozhraní Single-Link 12G/6G/3G/HD-SDI a Dual- nebo Quad-Link 3G/HD-SDI, HDMI a DisplayPort
  • Kompatibilita s VPID pro propojení SDI
  • Vstupy HDMI a DisplayPort
  • Reprodukce 99 % DCI-P3
  • Temně černé odstíny s kontrastem až 1 000 000:1 bez technologií ABL či Local Dimming
  • Tabulky 3D LUT k přizpůsobení jednotlivých barev dle kubické tabulky RGB
  • 10bitové zobrazení přes 24bitovou tabulku LUT pro plynulé barevné přechody
  • Rychlé nastavování monitoru otočným prvkem na přední straně
  • Stínítko obrazovky součástí dodávky
  • Pětiletá záruka

 

Dostupnost

Monitor CG3146 je v prodeji od června 2020. Nezávazná doporučená prodejní cena činí 724.790 Kč včetně DPH.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na