Panasonic LUMIX BGH1: Box-Style Cinema & Live kamera

Panasonic oznamuje uvedení na trh své první LUMIX Box Camera DC-BGH1. Záznam v kvalitě C4K/4K 60pp 4:2:2 10-bit! Nový model LUMIX BGH1 založený na standardu systému Micro Four Thirds využívá vysokou mobilitu a rozsáhlou řadu vyměnitelných objektivů tohoto široce rozšířeného standardu. Koncentruje v sobě všechny technologie, které má společnost Panasonic k dispozici díky své bohaté tradici vývoje profesionálních filmových kamer, videokamer a řady LUMIX GH. Vzhledem k tomu, jak roste popularita živého vysílání (streaming), přichází společnost Panasonic s kamerou LUMIX BGH1, která se snadno instaluje a umožňuje ovládání více kamer najednou. Model nabízí všestranný způsob použití – natáčení na dálku z IP, ovládaných dronů, živé vysílání a další.

Špičková kvalita díky vysoké citlivosti a širokému dynamickému rozsahu

Nový LUMIX BGH1 obsahuje 10,2 MPx Live MOS snímač s technologií Dual Native ISO a Venus Engine. Dual Native ISO je technologie, která hladce propojuje dva obvody samostatného nativního ISO, a známe ji z profesionálních kamer Panasonic VariCam. Za normálních okolností se s rostoucí citlivostí zvyšuje šum za pomoci jediného nativního obrazového snímače ISO. Když má totiž snímač jedno nativní ISO, tak s vyšší citlivostí roste i šum. Nový snímač s technologií Dual Native ISO však šum minimalizuje tak, že vybírá optimální okruh podle citlivosti ještě předtím, než dojde ke zpracování gainu. Výsledkem je záznam s maximální citlivostí ISO 51200.

Podpora záznamu videa v režimu 10:4 C4K / 4K 60p / 50p a vzorkováním 4:2:2  

Kamera zaznamenává video pomocí vyhrazené gama křivky kompatibilní s ITU-R BT.2100. Nyní si můžete v nabídce Photo Style vybrat také možnost Hybrid Log Gamma (HLG). K dispozici je také režim záznamu s nízkou přenosovou rychlostí C4K / 4K HEVC / H.265 pro HLG. Předinstalovaný je V-Log L s 13 EV širokého dynamického rozsahu. Podporován je též 10-bitový výstup ve formátu C4K/4K se vzorkováním 4:2:2 přes HDMI. Technologie VFR (Variable Frame Rate) umožňuje natáčení zrychlených/zpomalených záběrů v kvalitě C4K/4K (60 fps, max. 2,5x zpomalení při 24 sn./s) a FHD (240 fps, max. 10x zpomalení při 24 sn./s)*. Minimální snímková frekvence pro zpomalené video je 2 fps. LUMIX BGH1 v sobě skrývá nejmodernější technologie hlubokého učení, které detekují specifické objekty – lidi a rychle se pohybující zvířata, včetně psů, koček a ptáků. Kromě lidského oka, obličeje a těla nyní AF detekce v reálném čase umí přesně rozpoznat a zaostřit lidskou hlavu. Přístroj neustále sleduje člověka, i když se rychle pohybuje, otočí se zády k objektivu, nakloní hlavu nebo se pohybuje ve větší vzdálenosti od objektivu. * Při volbě snímkové frekvence 20+ fps se snižuje zorný úhel.

Vysoký uživatelský komfort při natáčení v kombinaci s externími zařízeními

Konstrukce modelu LUMIX BGH1 využívá novou strukturu rozptylu tepla, která umožňuje časově neomezený záznam. Rám těla je vyroben z hliníkové a hořčíkové slitiny, což je zárukou odolnosti a nízké hmotnosti. LUMIX BGH1 je kompaktní, lehká box-style kamera s podporou standardu Power over Ethernet+(PoE +), který se snadno instaluje fyzicky i elektricky. Se softwarem Panasonic LUMIX Tether pro Multicam*² v počítači je možné ovládat zároveň až 12 kamer LUMIX BGH1*1. S budoucí aktualizací firmwaru bude kamera podporovat IP streamování (RTP / RTSP) přes kabel. Kromě USB 3.1 Type-C je model vybaven terminály 3G-SDI a HDMI Type-A, které lze navíc použít pro simultánní výstup. K vytvoření škálovatelného systému s externími monitory, soupravami a gimbaly jiných výrobců jsou k dispozici funkce GenLock IN a Timecode IN/OUT, které umožňují synchronizované nahrávání videa z více úhlů. Kamera LUMIX BGH1 je vybavena dvojitým slotem pro SD kartu pro záložní záznam nebo sekvenční záznam.

Ostatní praktické funkce

  • Podpora anamorfních objektivů (4: 3)
  • Vypínatelné kontrolky aktivního záznamu na přední i zadní straně, kontrolka připojení k síti
  • Φ3,5 audio (vstup / výstup) konektor kompatibilní s XLR mikrofonem DMW-XLR1 (není součástí balení kamery)
  • Generický dálkový ovladač φ2,5 mm
  • Konektivita 2,4 GHz Wi-Fi a Bluetooth 4.2 (BLE)
  • Dodávané příslušenství včetně kabelového zámku, adaptéru a napájecího kabelu
  • Dálkové ovládání pomocí aplikačního softwaru (LUMIX Tether for Multicam a LUMIX Sync)
  • Tethered záznam (do počítače) pomocí softwaru LUMIX Tether for Multicam SDK (Software Development Kit) pro ovládání kamery přes USB bude k dispozici zdarma.

LUMIX PRO

LUMIX BGH1 je produkt způsobilý pro registraci v programu LUMIX PRO. Program LUMIX PRO je navržen tak, aby podporoval uživatele produktů LUMIX v okamžicích, kdy se na ně musí nejvíce spoléhat, když je nejvíce potřebují. Program nabízí členům celou řadou výhod nejen v jejich vlastní zemi, ale také v zemích (více informací, podmínky & úrovně způsobilosti, přehled zemí a produktů naleznete na www.lumix-pro.com), kam cestují z pracovních důvodů.

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na