Špičkový kompakt Sony RX-100 již v VII. verzi

Společnost Sony představuje novou úroveň výkonu špičkové kompaktní řady Alpha 9 v podobě kapesního fotoaparátu RX100 VII. 

Společnost Sony představila nový přírůstek do oceňované řady fotoaparátů RX. Novinkou je fotoaparát RX100 VII (model DSC-RX100M7). Kompaktní fotoaparát RX100 VII dosahuje za pomoci technologií vyvinutých pro fullframovou bezzrcadlovku Sony Alpha 9 nové úrovně výkonu (při pořizování fotografií i záznamu videa) a nabízí tak uživateli jistotu profesionální kvality s kapesními rozměry při spontánním fotografování v běžných situacích.

Model RX100 VII je vybavený nově vyvinutým skládaným obrazovým snímačem CMOS Exmor RS CMOS typu 1.0 a obrazovým procesorem BIONZ X nejnovější generace. Tato kombinace přináší novou úroveň výkonu automatického ostření a rychlosti, která byla dříve dostupná jen u modelu Alpha 9. Flexibilitu snímání zajišťuje objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mmviii F2,8-4,5 s velkým rozsahem zoomu, díky němuž je fotoaparát RX100 VII všestrannou volbou pro nejrůznější typy fotografování. Díky tomu je vhodný pro všechny uživatele – nadšence i profesionály. 

Nový standard automatického ostření v kompaktním fotoaparátu

Fotoaparát RX100 VII nabízí skvělýchv 357 bodů AF s fázovou detekcí v ohniskové rovině a 425 bodů AF s detekcí kontrastu. Kromě toho je s nově optimalizovaným ovládáním pohonu objektivu doby automatického ostřenív 0,02 svi, nejrychlejší na světě. Díky velkému ve výkonu sledování AF/AE během souvislého snímání fotoaparát provádí výpočty AF/AE až 60x za sekunduii a zachycuje rychlý pohyb rychlostí 20 sn./siii pomocí sledování AF/AE, což umožňuje rychlé a přesné zaostření v každém okamžiku.

Mimo to snímač dále nabízí snímání bez blackoutuiv a kompletní náhled i při souvislém snímání rychlostí 20 sn./siii, stejně jako model Alpha 9. Fotoaparát RX100 VII přichází také s novým režimem sériového snímání single burst shootingix, který umožňuje díky závěrce omezující zkreslení pořídit dokonalý snímek vysokou rychlostí až 90 sn./sx ve formátu JPEG/RAW. Pořízení série snímkůix umožňuje fotografovi zachytit rychlý pohyb stejným způsobem jako při fotografování jednotlivých snímků. Fotoaparát v takové situaci pořídí sérii 7 snímků rychlostí 90, 60 nebo 30 sn./s, z nichž je možné vybrat ten nejlepší záběr.

Model RX100 VII představuje jako první kompaktní fotoaparát vyspělý tracking s real time AF a real time eye-AF. Tracking v reálném čase využívá nejnovější algoritmus vyvinutý společností Sony a součástí technologie je i rozpoznávání objektů založené na umělé inteligenci, která zajistí vynikající přesnost zachycení objektů pomocí dotykového panelu na zadním displeji. Nejnovější verze uznávané technologie automatického zaostření očí „real-time eye AF” společnosti Sony využívá rozpoznání objektu na bázi umělé inteligence k detekování a sledování očí v reálném čase. To zajišťuje vyšší přesnost, rychlost a lepší sledování u funkce automatické zaostření na oči u lidí i zvířatvii a umožňuje fotografovi soustředit se výhradně na kompozici.

Filmařský zázrak

Kompaktní rozměry a nízká hmotnost modelu RX100 VII (přibl. 302 g / 102 mm x 58 mm x 43 mm) umožňují nosit fotoaparát vždy s sebou a upevnit ho na místa, která větším přístrojům nevyhovují. V menším formátu se ale skrývá řada profesionálních funkcí pro nahrávání videí ideálních k pořizování záznamů na cestách – třeba při oblíbeném vlogování:

 

  • Integrovaný záznam videa v rozlišení 4K se čtením plného počtu pixelů bez pixel binningu s vysokou přenosovou rychlostí XAVC STMxi
  • Tracking s ostřením real time AF a real time eye-AF při nahrávání videa
  • 8x účinnější Active SteadyShot 4K, oproti standardnímu SteadyShot 4K
  • Integrovaný vstup mikrofonu
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3 
  • Kompatibilita s doplňkem Movie Edit mobilní aplikace Imaging EdgeTM pro stabilizaci a úpravy filmů
  • Záznam dat v pozici na výšku u videí
  • Intervalové snímání pro úžasná časosběrná videa
  • Mimořádně zpomalený záznam nahrávající až 1000 sn./s
  • Výklopný displej s náklonem o 180 stupňů usnadňující vlogování

 

„Model RX100 VII nastavuje nové standardy fotografování i natáčení videí na kompaktním fotoaparátu. Věříme, že jeho fenomenální rychlost a funkce automatického ostření budou zákazníky dobře přijaty,” prohlásil Yann Salmon Legagneur, ředitel produktového marketingu oddělení Digital Imaging společnosti Sony Europe. „Uživatelé budou mít jistotu, že mají v kapse výkon modelu Alpha 9 v kompaktním balení, a mohou se tak v každé situaci na fotoaparát spolehnout.”

Nové pouzdro pro řadu RX100

Společnost Sony také představila pro řadu RX100 nové pouzdro vyrobené z ekologické kůže (LCJ-RXK). Součástí balení je pouzdro objektivu a také popruh přes rameno, které pomáhají fotoaparát chránit před nárazy. Pouzdro umožňuje snadný přístup ke konektoru mikrofonu a terminálu USB. Je tedy možné nabíjet fotoaparát nebo stahovat fotografie, aniž by jej bylo nutné z pouzdra vyjmout. V nabídce je v černém a béžovém provedení.

 

  • Nově vyvinutý 20,1MP skládaný snímač CMOS Exmor RS™ typu 1.0 s čipem DRAM a obrazovým procesorem BIONZ X™ nejnovější generace
  • Rychlý výkon srovnatelný s Alpha 9 umožňující až 60 výpočtů sledování AF/AE za sekundua snímáním bez blackouturychlostí 20 sn./s se sledováním AF/AE
  • Špičkové357bodové automatické ostření s fázovou detekcí a 425bodové automatické ostření s detekcí kontrastu s nejrychlejším automatickým ostřením na světě dosahujícím rychlosti v 0,02 s
  • Sledování v reálném čase a automatické ostření na oči Real Time Eye AF pro lidi i zvířata
  • Objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mmF2.8 – 4.5 s velkým rozsahem zoomu a vysokou světelností
  • Nový režim „Single Burst Shooting”nabízí fotografování rychlostí až 90 sn./s. 
  • Profesionální filmové funkce zahrnují rozlišení 4KHDR (HLG), real-time tracking a real-time eye AF při záznamu videa, 4K Active SteadyShotTM, záznam dat v pozici na výšku u videí a integrovaný konektor mikrofonu 

 

Zdroj: SONY

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

1
Komentujte

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
trackback

[…] O novince už jsem psal například zde!  […]