Fujinon Premista: Nový objektiv pro kameramany

Fujifilm uvedl další objektiv určený pro video – Fujinon Premista 19–45 mm T2,9. Objektiv doplňuje Premista 28–100mm T2,9 a Premista 80–250 mm T2,9–3,5.

Jak je patrné z označení, má objektiv stálou světelnost T2,9 napříč ohnisky, clona je zde 13-lamelová. V rámci konstrukce je použit unikátní zoomovací mechanismus, velké asférické čočky s vrstvami proti odleskům a závoji.

Délka objektivu je 228 mm a jeho hmotnost dosáhla 3,3 kg, na trhu by měl být k dispozici koncem ledna za doporučenou cenu 40 000 USD.

Fujifilm zároveň však také oznámil ukončení výroby barevného filmového negativu s označením Pro 400H, který byl dostupný ve formátu kinofilmu i svitku. 

Důvodem pro ukončení výroby je podle prohlášení společnosti špatná dostupnost až nedostupnost surovin potřebných pro výrobu filmu. Na trhu tak zůstanou pouze nakoupené zásoby. V případě 35mm filmu byla ukončena výroba ke 14 lednu 2021, svitek formátu 120 by měly být vyráběny o něco déle, aby zásoby vystačily do konce roku 2021.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na