Nová G skla od SONY

Společnost Sony představila dva nové přírůstky do své stále se rozrůstající řady plnoformátových objektivů s bajonetem typu E-mount.

Mezi novými modely je širokoúhlý objektiv FE 16-35mm F2.8 GM s velkou clonou (model SEL1635GM) a extrémně širokoúhlý objektiv s proměnnou ohniskovou vzdáleností FE 12-24mm F4 G (model SEL1224G). Objektiv SEL1635GM přináší úchvatně vysokou kvalitu a nádherný bokeh typický pro špičkové objektivy série G Master od Sony, je širokoúhlý a nabízí rozpětí ohniskových vzdáleností 16-35mm, takže s ním pořídíte výjimečné snímky krajiny, panoramata měst, portréty a další. Nový model SEL1224G, který se stal současným nejvíce širokoúhlým objektivem Sony s bajonetem E-mount určeným pro plnoformátové fotoaparáty, zase nabízí novou dynamickou perspektivu pro všechny, kteří používají fotoaparáty Sony s bajonetem E-mount. Řada objektivů Sony určených pro plnoformátové fotoaparáty řady E v současnosti nabízí rozpětí ohniskových vzdáleností od extrémně širokoúhlého objektivu s ohniskovou vzdáleností 12mm po superzoom s 800mm (s telekonvertorem).

Špičková konstrukce

Přední extrémně asférický člen (XA) objektivu je největším extrémně asférickým členem, který byl kdy vyroben, a zaručuje optimální kvalitu. Konstrukce objektivu obsahuje také dva skleněné ED členy s extrémně nízkou disperzí světla (Extra low-Dispersion), které minimalizují chromatickou aberaci a zároveň maximalizují rozlišení, dále také originální povrchovou úpravu Sony Nano AR, která potlačuje vnitřní odlesky a zajišťuje tak výjimečný kontrast a čistotu.

 

Zdroj: http://www.sony.com

 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na