Canon uvádí Océ Colorado 1650

Špičkový velkoformátový stroj, rozšiřující modelovou řadu pro tisk z role na roli využívajících technologii UVgel a Océ FLXfinish. Novinka se přizpůsobí potřebám náročných zákazníků a nabídne univerzálnost v oblasti tiskových médií.

Maximální rozměr rolí je 64” (162,5 cm), což zaručuje poskytovatelům tiskových služeb optimální výkonnost při produkci velkých objemů. Océ Colorado si poradí s aplikacemi typu: samolepicí vinyl, tapety, plátna, soft signage dekorace a grafika osvětlovaná zepředu i zezadu. Nová verzi inkoustů Canon UVgel je navržena pro maximální univerzálnost s využitím zvýšené „roztažnosti“ každé vytvrzené kapičky inkoustu. Výstupy z tiskárny lze rychle ohýbat a skládat pro aplikaci soft signage dekorací, aniž by hrozilo nebezpečí popraskání tisku.

Nové technologie

Océ Colorado 1650 využívá nový způsob vytvrzování zářením LED diod s názvem Océ FLXfinish, který uživatelům umožňuje volit mezi matným nebo lesklým tiskem – dle konkrétní aplikace. Velkou výhodou je, že odpadá nutnost měnit inkousty nebo média. Lesklá povrchová úprava zaručuje vizuální působivost aplikací, jako jsou bannery nebo postery, matný vzhled je obzvláště atraktivní při vnitřních aplikacích vysoké kvality osvětlovaných umělým osvětlením, jako jsou tapety nebo materiály pro reklamní stojany špičkové kvality. Technologie Océ FLXfinish umožňuje tisknout na porézní média, jako jsou nepotahované papíry nebo měkké textilní materiály pro maloobchodní dekorace a ve vypínacích rámech.

Aplikace

Využití najde zařízení u poskytovatelů tiskových služeb, kde dominují plakáty, podlahová grafika a maloobchodní dekorace. Ale také například potisky automobilů, které vyžadují naprostou jistotu v oblasti výkonnosti. Výhodou je také zkrácení doby před následným zpracováním, protože výtisky produkované technologií Canon UVgel jsou okamžitě zaschlé.

Modelová řada tiskáren Colorado se vyznačuje přesným polohováním, což zajišťuje prakticky dokonalou registraci při oboustranném tisku, a také tisk na vnější povrch u médií navíjených tiskovou stranou dovnitř.

Michele Tuscano, vicepresident společnosti Canon EMEA pro velkoformátový tisk, vysvětluje:

„Když jsme v roce 2017 uváděli na veletrhu FESPA tiskárnu Océ Colorado 1640, byli jsme přesvědčeni, že naše technologie Canon UVgel vytvoří platformu pro rozsáhlou rodinu zařízení, která byla navržena tak, aby zákazníkům poskytovala optimální spojení vysoké produktivity, širokého barevného gamutu, velkého rozsahu aplikací a nízkých pořizovacích i provozních nákladů. Kladné ohlasy od zákazníků a partnerů nás vedly k dalšímu dvouletému výzkumu a vývoji, na jehož konci stojí další 64palcoáé tiskárna. Maximalizuje velmi oblíbené produkční vlastnosti technologie gelového inkoustu, a přitom zlepšuje použitelnost pro média a nové aplikace, například samolepicí vinyly, které tvoří stále více výstupů.“

Tuscano pak dodává:

„Pro producenty grafiky je také velmi povzbudivé, že můžeme nabídnout doplňkovou volbu matných nebo lesklých výtisků stisknutím jediného tlačítka. To otevírá nové obchodní příležitosti v tisku reklamních stojanů a dekorací špičkové kvality, aniž by bylo nutné měnit média nebo inkousty.“

Shrnutí

Tiskárna Océ Colorado 1650 byla testována několika zákazníky v oblasti EMEA, kteří už používají technologii Canon UVgel. Hlásí vynikající výsledky v široké škále aplikací, včetně tisku tapet, nápisů a reklamní grafiky. Rozšířený výběr médií umožňuje produkovat neobyčejně působivé vnitřní aplikace vysoké kvality s využitím ofsetového papíru Machine Coated Offset. Originální inkousty nabízejí vysokou trvanlivost s vynikající vlastní odolností vůči poškrábání, oděru, blednutí a vymývání, a také vůči chemikáliím a rozpouštědlům, bez nutnosti doplňkového laminování. Tiskárny Océ Colorado 1640 jsou v současnosti instalovány na více než 800 místech po celém světě, z toho 500 v oblasti EMEA, a více než 25 zákazníků využívá větší množství tiskáren. Z dat v databázi zákazníků vyplývá, že každý tiskový stroj Colorado potiskne v průměru více než 14 600 m 2 ročně, 12 % strojů produkuje dokonce více než 25 000 m 2 . To potvrzuje vynikající produktivitu, které tyto tiskárny dosahují, zejména díky kombinaci výjimečné rychlosti tisku, automatizované údržby trysek a jednoduchého zavádění médií.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na