Sony uvádí širokoúhlý objektiv FE 20mm f/1.8 G

Nejnovější sklo Sony s širokoúhlým záběrem a bajonetem E-mount má 20mm ohnisko a světelnost F1,8 G. Jde o rychlý a kompaktní širokáč, vážící pouhých 373 g.

Novinka Sony tvrdí, že díky použití dvojice asférických členů a tří členů se speciální povrchovou úpravou poskytuje objektiv výjimečnou ostrost – a to i v rozích. Devět clonových kroků poskytuje jak ultra malou hloubku ostrosti a příjemný bokeh (při minimální cloně f/1.8), tak i velké proostření téměř v celém záběru. Ostřící motor „XD“ s lineárním zaostřováním pracuje tiše a rychle. Minimální vzdálenost zaostření je 19 cm.

FE 20mm F1.8 G disponuje prstencem s manuálním ostřením a okamžitou, plynulou odezvou, což si jistě ocení jak fotografové tak i videomakeři. Zahrnuje také ovládací kroužek clony, na který lze kliknout pro účely videa, a také přepínač AF / MF a tlačítko přidržení zaostření, které je modifikovatelné.

Celková konstrukce objektivu je odolná proti prachu a vlhkosti. Průměr předního členu je 67 mm. V prodeji bude objektiv od března za cenu cca 900 USD (cena pro český trh zatím nebyla stanovena). 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na