Super objektiv Laowa 15mm F/4.5 ZERO-D SHIFT

Čínský výrobce Venus Optics představil objektiv s nejširším úhlem posunu na světě v podobě Laowa 15 mm f / 4,5 Zero-D Shift. Je navržen pro použití s ​​fotoaparáty s plným i středním formátem a poskytuje posun o +/- 11 mm pomocí otočného kroužku vedle držáku, přičemž směr pohybu je otočný o 360 ° a zacvakává se každých 15 °. Ve výsledku slibuje, že bude mimořádně výkonným nástrojem pro fotografy architektury.

Objektiv opticky obsahuje 17 prvků v 10 skupinách, včetně tří skleněných prvků s extrémně nízkou disperzí a dvou asférických prvků, které minimalizují optické aberace. Symbol „Zero-D“ označuje, že křivočaré zkreslení bylo prakticky vyloučeno, což je u tohoto druhu optiky zásadní. Objektiv promítá svůj obrovský úhel záběru 110 ° napříč kruhem obrazu o průměru 65 mm, což znamená, že snadno pokrývá formát snímače 44 x 33 mm používaný systémy Fujifilm GFX a Hasselblad X1D, přičemž stále umožňuje posun 8 mm.

Zaostřování a ovládání clony jsou manuální, pomocí ovládacích kroužků v hlavní části tubusu objektivu. Minimální zaostřovací vzdálenost je pouhých 20 cm a k dosažení 10bodových slunečních hvězd se používá 5listá clona. 

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na