Nová LEICA SL2 a objektiv VARIO-ELMARIT-SL 24-70 f/2,8 ASPH

Nová Leica SL2 udělala ve vývoji opět velký krok vpřed a představuje nyní svůj prozatímní technický a technologický vrchol. Novinka má full frame snímač s rozlišením 47 MPix a rychlostí záznamu až 20 sn/s, superrychlý autofokus, nové uživatelské rozhraní i ovládání. Dále je zde OLED EVF elektronický hledáček s rozlišením 5,7 mil. bodů s obnovovací frekvencí 120 sn/s, nebo také možnost snímání 5K videa při 30 sn/s, popř. C4K v 60 sn/s s možností 10-bitového externího záznamu přes HDMI. Bytelné tělo z hořčíkové slitiny jen podtrhuje výjimečnost tohoto fotoaparátu. V setu s objektivem LEICA SL 24-70 mm f/2,8 ASPH Vario-Elmarit – univerzálním sklem, které je použitelné pro většinu žánrů a témat od krajiny přes portrét až po sport.

Poctivá ruční práce

Leica SL2, vyrobená ze dvou hliníkových bloků, je pečlivě montována a ručně dokončována, takže je každý kus unikátní. Materiál použitý při stavbě Leica SL2 zaručuje výjimečnou odolnost. Leica SL2 a jeho objektivy jsou utěsněny proti prachu a vodě. To zajišťuje, že je přístroj spolehlivý i v nejtvrdších podmínkách. Všechny SL objektivy mají AquaDura hydrofobní povlak nanesený na vnějších členech. Objektivy jsou utěsněny k ochraně proti prachu a vodě. Kromě SL objektivů lze použít i další objektivy Leica (S, R, M, T a Cine PL) a objektivy jiných výrobců pomocí adaptérů i pro video.

Video Recording a Wifi

Leica SL2 umožňuje profesionální 5K, C4K i Full HD videozáběry. Nabízí 1080p s až 180 fps, 5K v rozlišení 30 snímků za sekundu a 4K (cine) s 60 fps. Zaznamenává vysoce kvalitní pohyblivé obrazy na interní karty SD 4:2:0 8-bitů. HDMI dodává 4:2:2 10-bitů na externí záznamníky. S PL adaptérem lze použít objektivy Summicron-C a Leica Summilux-C CINE. Leica SL2 má integrovaný WiFi modul. Aplikace Leica FOTOS je volně stažitelná z Apple App Store nebo Google Play Store a umožňuje dálkově ovládat fotoaparát prostřednictvím telefonu nebo tabletu. Nastavit lze rychlost závěrky i clonu a zachytit scénu pomocí tabletu nebo telefonu. To usnadňuje fotografování z neobvyklých úhlů.

LEICA SL 24-70 mm f/2,8 ASPH Vario-Elmarit

Objektiv s univerzálním ohniskem, které je použitelné pro většinu žánrů a témat od krajiny přes portrét ž po sport. Objektiv s perfektním optickým výstupem napříč všemi clonami je kombinován s vysokou kontinuální světelností f/2,8. Ta umožňuje komfortnější práci za horších světelných podmínek a exceluje na Full Frame snímačích při technikách selektivního ostření a vymezení roviny zaostření.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na