FotoŠkoda Fest startuje již zítra

Již zítra ráno se otevřou brány a začíná FotoŠkoda Fest – týden nabitý fotografií, videem a všemu, co k tomu patří: workshopy, fotokurzy, přednášky, streamy, rozhovory se zajímavými hosty, výstavy a mnoho, mnoho dalšího!

Neváhejte a přihlaste se už nyní, počet míst omezen! 😉

Vše potřebné včetně detailního programu a předplatného najdete ZDE

A stejně jako každý půl rok, mám i tentokrát pár „svých“ bloků:

Krása v detailech – pondělí 29. 5. 14:00-15:30

Některé z vás určitě někdy napadlo, že by bylo skvělé umět vytvářet fascinující detailní snímky květů nebo drobných zástupců fauny, které vidíte na internetu nebo v časopisech. Že to není nic nemožného a že působivé detaily lze pořídit i běžně dostupnou technikou, o tom se můžete přesvědčit na našem workshopu. Je určený jak začátečníkům, tak pokročilejším hobby fotografům a v jeho rámci si budete moci vyzkoušet třeba makroobjektivy, makroblesky nebo mezikroužky. EXTERNÍ WORKSHOP: Místo srazu najdou registrovaní účastníci v e-mailu v sekci „Můj program“.

Jak připravit fotky k tisku – 30. 5. 10:30-12:00

Fotografie na papíře oproti digitálním datům z jedniček a nul nabývá na skutečnosti, má své kouzlo a vůni. Na tomto workshopu se naučíte, jak připravit fotografie k tisku, rozmotáte klubko důležitých (a pro mnoho lidí nejasných) pojmů, jako jsou rozlišení, dpi, barevné prostory, formát či velikost, a mnoho se dozvíte i o samotných technologiích tisku. Především si ale řeknete, co (ne)dělat, abyste byli s vytištěnou fotografií naprosto spokojeni. Vítáni jsou všichni fotografičtí nadšenci, kteří se nespokojí pouze s prohlížením fotografií na monitoru počítače či displeji telefonu.

Úvod do focení architektury – 31. 5. 18:30-20:00

Jestliže je reportáž je často označována za (nekorunovanou) královnu „fotografie s lidmi“, pak architekturu můžeme s klidem označit za královnu fotografie technické. Na tomto workshopu dostanete pevné základy pro to, abyste svou nově objevenou vášeň pro tento žánr mohli následně rozvíjet. Řeč bude o kompozici, práci s perspektivou a liniemi, nastavení fotoaparátu, práci se světlem i scénou a v neposlední řadě také o vybavení, které budete potřebovat. To vše si samozřejmě vyzkoušíte rovnou v praxi.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na