Canon a Nikon představují nové objektivy

Dva přední světoví lídři ve fototechnice – Canon a Nikon, představují své novinky – výkonné objektivy. Konkrétně se jedná o širokoúhlý zoom Nikon Z DX 12-28 mm f/3,5-5,6 PZ VR a naopak zoom teleobjektiv Canon RF 100-300 mm f/2,8 L IS USM. Jací tito rivalové jsou a co mohou nabídnout?

 

 

NIKON Z 12-28 mm f/3,5-5,6 PZ VR

Všestranný, ultra-širokoúhlý zoom s kompaktním designem, který míří zejména na tvůrce obsahu, streamů a vlogů. Objektiv se vyznačuje vysokým výkonem, špičkovou optickou kvalitou, jednoduchým ovládáním a flexibilním rozsahem ohniskové vzdálenosti. Nikon bajonet Z je určen pro APS-C senzory. Rozsah clon f/3,5-5,6 až f/16-25 a ohnisko 18–42 mm (ekvivalent 35 mm/full frame). Ultra Wide Zoom je ideálním pomocníkem pro tvůrce obsahu. AF systém s jemným krokovým motorem usnadní ostření při fotografování i natáčení. ED i asférické prvky podporují vyšší obrazovou kvalitu a stabilizace obrazu se ziskem až 4,5 EV zajistí ostré a nerozhýbané záběry. Objektiv má interní ostření (IF) i zoom a je utěsněn vůči prachu a dešti.

 

 

Canon RF 100-300 mm F2,8L IS USM

Druhou novinku představuje naopak tele zoom: Canon RF 100-300 mm f/2,8 L IS USM, kombinující všestrannost zoomu s velkým přiblížením (tele), hbitým ostřením, vysokou světelností, nekompromisní obrazovou kvalitou a výkonnou stabilizací obrazu. Tento ultra zoom se skvěle uplatní všude, kde je žádoucí větší přiblížení a současně přesnost, rychlost a spolehlivost – pro zachycení rozhodujících okamžiků. Typické využití objektivu je pro: sportovní události, focení v halách, divadlech, na koncertech a obecně všude, kde je rychlá akce.  bajonet Canon EOS R je optimalizován pro full frame formát (řada L). Rozsah clony: f/2,8 až f/22 a duální Nano USM AF system jsou velkou devízou pro rychlé a přesné snímání i v horších světelných podmínkách. Stabilizace obrazu má zisk až 5,5 EV. Nechybí interní ostření (IF) a zoom, přepínač předvolby funkce/ostření, fluoritový povlak předního členu, UD, SSC, asférické prvky nebo utěsněný vůči povětrnostním vlivům.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na