HASSELBLAD XCD 28P/4

Nový širokáč určený pro středoformátové fotoaparáty Hasselblad X. Ohnisková vzdálenost 28 mm, ekvivalent 35 mm (full frame) 22 mm. Objektiv se skvěle hodí pro krajinky, architekturu ale využít jej lze také například pro reportáž nebo street fotografii. Světelnost je zde f/4 a objektiv zaujme též kompaktním provedením – hmotností pouhých 245 g a délkou 43,5 mm. Rozsah clony je f/4 až f/22 a optickou soustavu tvoří 9 prvků, řazených do 8 skupin, včetně 2 asférických a 1 ED prvku.

Popis objektivu

Díky příjemným rozměrům objektiv využijete pro pouliční a reportážní fotografii. Objektiv se dále pochlubí vynikajícím optickým designem s prvotřídní kvalitou obrazu. S využitím nejnovějších technologií ostření zachytí XCD 28P/4 širokou škálu mimořádných scén z přírody, městských ulic i architektury. XCD 28P/4 je se svou délkou 43,5 mm a hmotností 245 g nejlehčím a nejmenším objektivem systému Hasselblad X System. Objektiv má celokovové tělo a zaostřovací kroužek jemně vyrytý vzorem Hasselblad „H“.

XCD 28P/4 využívá optickou strukturu devíti prvků, řazených v osmi skupinách, včetně dvou asférických prvků a jednoho ED prvku. Vyladěná optická soustava zajišťuje vynikající zobrazení a zároveň účinně potlačuje chromatické aberace. Díky optickému uspořádání má objektiv kompaktní velikost a vysoký výkon, který splňuje požadavky na rozlišení až 100 MPx. Objektiv současně poskytne perfektně ostrý obraz s vysokou přesností a rozlišením.

 

HASSELBLAD XCD 28P/4
5 (100%) 1 vote

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na