Canon uvedl novou flatbed tiskárnu Arizona 135 GT

Canon představuje novou flatbed tiskárnu Arizona 135 GT. Ta je určena hlavně výrobcům reklamního značení, copycentrům a ofsetovým a sítotiskovým tiskárnám, pro něž je chytrou investicí do technologií, které pomohou rozvíjet nové obchodní příležitosti. Ať už se jedná o oblast aplikací na pevná média, velkoformátový grafický průmysl nebo další rozšíření možností aplikací, Arizona 135 GT přináší výhody oceňované řady Arizona – vysokou kvalitu obrazu, působivou produktivitu, spolehlivost a všestrannost. Navíc je její provoz velmi úsporný a šetrný k životnímu prostředí.

Model Arizona 135 GT se snadno ovládá a je navržen pro vynikající produktivitu a rozmanitost aplikací. Poskytuje výjimečnou kvalitu obrazu díky grayscale technologii tisku VariaDot, která využívá pokročilé techniky výběru velikosti kapek pro dosažení fotorealistických obrazů. Se schopností zpracovávat substráty o velikosti až 125 x 250 cm a tloušťce až 50,8 mm a tisknout rychlostí až 34,2 m²/hodinu představuje Arizona 135 GT chytrou investici pro tisk v malých nákladech od pouhých 2 000 m² ročně.

Produktivitu této tiskárny ještě zvyšují snadno použitelné funkce včetně skládání, dávkování složitých úloh, krokování a opakování, zrcadlení a změny přiřazení tiskových režimů. Přesná registrace tisku zabraňuje chybám a možnost provádět úpravy na poslední chvíli přímo v tiskárně šetří cenný čas.

Vzhledem k tomu, že provozuschopnost je pro každou tiskovou operaci klíčová, je tiskárna Arizona 135 GT vybavena řadou servisních funkcí, které maximalizují její dobu: automatizovaný systém zajišťuje údržbu tiskové hlavy bez manuálních zásahů a selektivně obnovuje funkčnost trysek během několika sekund, zatímco služba On Remote Service umožňuje uživateli autorizovat vzdálenou pomoc zkušených servisních techniků.

Rozšíření portfolia o aplikace na obrovské škále médií

Díky technologii flatbed tisku Arizona a jejímu vytvrzování pomocí UV-LED je možné vytvářet širokou škálu trvanlivých aplikací na pevná nebo pružná média se standardním nebo porézním povrchem, včetně skla, hliníku a jiných kovů, plátna, dřeva, MDF, kartonu, keramických dlaždic a plastů. Volitelná sada Arizona Static Suppression Upgrade Kit umožňuje tisknout také na tvrdé plastové materiály, jako je akrylát, polykarbonát a styren, zatímco vysokotlaký vakuový systém Arizona Classic zajišťuje mimořádně spolehlivé přidržení média během tisku, a to i v případě pevných médií s nerovným povrchem. Další možnosti se otevírají díky doplňku pro tisk na média z rolí (Roll Media Option). Ten umožňuje uživatelům vytvářet aplikace z flexibilních médií o šířce až 220 cm, včetně tenkých a na teplo citlivých médií, a tisknout přes noc úlohy typu roll-to-roll bez nutnosti dohledu.

Kreativní možnosti díky softwaru Arizona Xpert

Tiskárna Arizona 135 GT se dodává s předtiskovým softwarem Arizona Xpert, který umožňuje snadný návrh a výrobu vysoce hodnotných aplikací. Software obsahuje připravené šablony a dovoluje uživatelům, aby tyto návrhy sdíleli přímo se zákazníky. Návrháři si tak mohou prohlédnout konečný produkt pomocí 3D zobrazení v Arizona Xpert Extensions, čímž se minimalizují chyby a zvyšuje se šance na dokonalý tisk hned při prvním pokusu. S tím souvisí i minimalizace odpadu, růst marží a rychlejší realizace zakázek. Nové obchodní příležitosti otevírá také možnost vícevrtstvého tisku s reliéfním povrchem.

Udržitelné řešení flatbed tisku

Technologie VariaDot, kterou tiskárna Arizona 135 GT disponuje, využívá proměnlivou velikost kapek od 6 do 30 pikolitrů. Nejenže díky tomu vznikají ostré obrázky, ale Arizona 135 GT spotřebuje až o 50 % méně inkoustu než běžné flatbed tiskárny. Inkousty s certifikací UL GREENGUARD Gold jsou vhodné pro jakékoli vnitřní aplikace, jako jsou školy, nemocnice a maloobchody. Nízké emise také přispívají ke zdravějšímu prostředí při tisku. Kromě toho se tiskárna Arizona 135 GT vyznačuje nízkou spotřebou energie díky funkci okamžitého zapnutí a minimální době zahřívání s využitím LED lamp. Mezi další funkce patří standardní napájecí zdroj, energeticky úsporný proces vytvrzování a efektivní vakuová čerpadla. Stroje budou také časem zařazeny do programu repasování produktové řady Arizona, který již tak velmi udržitelné tiskárně zajistí druhý život.

Michele Tuscano, ředitel Global Partner Channel a viceprezident společnosti Canon EMEA pro velkoformátový tisk, uvedl: „Rodina flatbed tiskáren Arizona se proslavila svou kvalitou tisku, produktivitou, spolehlivostí a univerzálností aplikací a získala mnoho ocenění. Výsledkem je více než 7 500 instalací po celém světě. Uvedením modelu Arizona 135 GT na trh chceme nabídnout výrobcům značení, poskytovatelům tiskových služeb a ofsetovým a sítotiskovým tiskárnám, ať už začínajícím v oboru velkoformátové grafiky, nebo těm, které chtějí diverzifikovat své působení o nové aplikace, ideální platformu pro tisk různých aplikací na pevná i flexibilní média. Jako nejnovější člen páté generace tiskáren Arizona nabízí Arizona 135 GT uživatelům za atraktivní cenu stejné základní technologie a výhody jako její sourozenci pro tisk středních objemů a jsme přesvědčeni, že se u zákazníků opět osvědčí stejně jako její předchůdci.“

Další informace o modelu Arizona 135 GT naleznete na: https://www.canon-europe.com/business-printers-and-faxes/arizona-135-gt. Chcete-li se dozvědět více o produktové řadě Arizona, navštivte stránku: https://www.canon-europe.com/business-printers-and-faxes/specialty-and-industrial/

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na