COLBOR: špičková LED světla pro foto i video

Jak už se dávno stalo mým (dobrým) zvykem, pravidelně testuji nejrůznější (nejen) foto vybavení a a svými poznatky a zkušenostmi se samozřejmě též moc řád pochlubím – ať už zde na MHA blogu, popřípadě i na dalších webech: acefoto.eu a fotofokus.cz.

Novinkou, která mě v poslední době hodně oslovila, je nová řada LED světel COLBOR. Jsou vhodná jak pro focení, tak i video a kromě několik typů světel pro různé účely použití, je v nabídce i celá řada příslušenství. Kromě opravdu širokého portfolia produktů, jsou zajímavé též ceny. Pokud tedy hledáte vhodnou světelnou alternativu pro natáčení nebo focení a potřebujete výkon, flexibilitu a současně kompaktní i dobře skladné řešení, produkty COLBOR by tak mohli být vhodnou volbou. Třeba vás zaujmou, stejně jako mne. Všechna světla jsem recenzoval pro blog FotoŠkoda, kde také najdete veškeré detaily i mé postřehy (viz odkazy níže)

  • COLBOR PL5: Nejmenší z řady COLBOR LED světel. Kapesní a lehký model s velkým výkonem a kompaktním provedením i zanedbatelnou hmotností. Je vybaveno protiskluzovými podložkami i magnetickými zádyPodrobnou recenzi světla čtěte tady.

 

  • COLBOR PL8B překvapí nečekaně velkým výkonem i kompaktním tělem nebo možností regulace intenzity (0-100%) i barevné teploty v rozsahu od 2500 do 9000 K. Výkonný Li-ion akumulátor s kapacitou 5000 mAh může být přes rozhraní USB-C využit i jako powerbanka k dobíjení externích zařízení. Podrobnou recenzi světla čtěte tady.

 

  • COLBOR PL8R RGB LED je alternativou předchozího modelu (PL8B) s tím, že navíc nabízí působivý výběr barev RGB/360° a samozřejmě i možnost změny barevné teploty v rozmezí 2500 až 9000 K. Stejně tak lze regulovat jas (0-100 %), odstín (360°) nebo využít některý z celkem 13 režimů. Podrobnou recenzi světla čtěte tady.

 

  • COLBOR CL60M je výkonné ateliérové světlo, které současně disponuje příjemně kompaktním tělem, je lehké a přenosné. COLBOR CL60M Daylight LED disponuje vysokým výkonem 65W / 3243 Lux a je vybaveno COB LED žárovkou s přirozeným denním/bílým světlem s teplotou 5600 a působivým parametrem věrnosti světla CRI 97. Toto světlo je opravdu pecka!
    Podrobnou recenzi světla čtěte tady.
Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na