Panasonic LUMIX S5 Mk II – novinka

Panasonic Lumix S5 Mark II je lehká a kompaktní, výkonná full-frame bezzrcadlovka, kde se pod ergonomicky tvarovaným tělem, utěsněným proti povětrnostním vlivům, ukrývá CMOS senzor s rozlišením 24 Mpx a bohatou funkční výbavou jak pro foto tak video aplikace. Fotoaparát nabídne pokročilý záznam videa bez časového limitu, vysoký dynamický rozsah 14+ EV, vylepšený LCD i povedené designové zpracování. K novinkám patří například hybridní fázový autofocus (AF) nebo nová technologie aktivní stabilizace obrazu (IS).

Nový obrazový procesor s L2 technologií vykazujeaž 2× rychlejší zpracování obrazu a současně zde byla též výrazně potlačena úroveň digitálního šumu. Tyto vlastnosti ocení nejen profesionální kameramani, kteří natáčející za špatných světelných podmínek. Dvojité nastavení ISO minimalizuje šum a maximalizuje kvalitu obrazu od nízké až po velmi vysokou citlivost. Pro každý pixel jsou k dispozici dva vyhrazené obvody, což ve výsledku snižuje míru digitálního šumu zhruba na polovinu. Hodnoty ISO s nimiž S5 II pracuje se pohybují v rozmezí ISO 100 – 51 200 ale odpovídá ekv. ISO 50 – 204 800.

 

 

První bezzrcadlovka Panasonic LUMIX se systémem Phase Detection AF představuje výrazně lepší sledování objektu, kde byl počet AF bodů zvýšen až na úctyhodných 779. Systém AF u Panasonic Lumix S5 II kombinuje fázové měření s porovnáváním kontrastu (AF/DFD technologie) a navíc k tomu přidává detekci tváří (pro lidi i zvířata). AF s fázovou detekcí může plně doplňovat a sledovat objekt v šesti různých situacích, které byly dosud pro konvenční systémy problémem zachytit. AF umí vytrvale „držet zaostřený“ objekt i ve velmi obtížných scénách jako je například: snímání více lidí, zachycení objektu i v silném protisvětle nebo obecně snímání v prostředí se slabým osvětlením (low light).

Další revoluční technologii modelu Lumix S5 II představuje aktivní IS (vylepšená stabilizace obrazu). Základem je již osvědčené řešení B.I.S. a 5-osá stabilizace Dual I.S. Panasonic Lumix S5 II nyní celé – již tak velice a výkonné řešení – vylepšil Active I.S., který opět posouvá možnosti záznamu videa ale i fotografování při chůzi, jízdě a jiném pohybu.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na