ILFORD: legenda pokračuje

Tohle je zamotaná historie. ILFORD, jeden z celosvětově nejznámějších výrobců fotografických materiálů, který už víc než 135 let patří k  průkopníkům oboru, si během posledních let prošel složitými změnami. Změny, na jejichž konci bylo všechno jinak, začaly v roce 2013, kdy švýcarská společnost ILFORD nejdříve v únoru získala značku CMA Graphix and Colorportal a posléze v dubnu i jednoho ze svých významných konkurentů německého producenta tiskových a fotografických materiálů – společnost TECCO. Hned vzápětí se objevila zpráva, která rozesmutnila spoustu fotografů po celém světě, že značka ILFORD končí.

Nový start

Svého ceněného dodavatele v potížích převzal distributor pro Japonsko, společnost Chugai Photo Chemicals Co. Ltd  ve spolupráci s distributorem pro Austrálii a Nový Zéland, společností C.R. Kennedy & Company Pty Ltd. Tyto trhy byly pro značku ILFORD vždy velmi významné a právě široká stávající klientela dvou předních  světových distributorů značky ILFORD je nejlepší zárukou zachování kvality a vlastností materiálů ILFORD. I přes velké změny a otřesy se tak v portofliu nabízených materiálů nic nezmění, důraz bude kladen na kompletní zachování aktuální nabídky.

Přesto, z důvodů ozdravění společnosti, museli noví vlastníci provést změny vedoucí k obnovení dlouhodobé životaschopnosti klasika oboru. Logickým krokem tak bylo spojení určitých činností značek ILFORD a TECCO, ačkoli obě značky i nadále nabízejí svou vlastní unikátní kolekci papírů a i nadále si vlastně budou na trhu konkurovat.   

QUENTIN: Nový distributor pro ČR a SR

Společnost Quentin, spol. s r.o. je dlouholetým a spolehlivým partnerem společnosti TECCO pro český a slovenský trh. Proto byl Quentin osloven s nabídkou zařadit do svého portfolia nově materiály značky ILFORD. A proto dnes můžeme s hrdostí oznámit, že jsme od září 2014 novým distributorem materiálů ILFORD pro ČR a SR. V naší nabídce materiálů značky ILFORD najdete řady OMNIJET a GALERIE Prestige určené pro produkční a umělecký profesionální tisk na inkoustových tiskárnách a plotrech. Nechybí ani nejprodávanější fotopapíry Gold Fibre Silk, stejně jako další oblíbená a oceňovaná média Gold Mono Silk, Smooth Pearl nebo Smooth Gloss.

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na