DJI Mavic 2 Pro a 2 Zoom přilétají

Světový lídr v oblasti dronů DJI uvádí dvojici novinek řady Mavic Pro a Zoom. Jedná se o klasickou konstrukci a osvědčený design. V čem oba drony zaujmou, to je jejich výbava. DJI Mavic 2 Pro i Mavic 2 Zoom umí natáčet ve 4K videu s frekvencí 30 fps nebo ve Full-HD a 120 fps v kvalitě 100 Mb/s (H.265).

Upgrade doznaly motory dronů, které jsou nyní výkonnější a mají tišší chod. Lepší je výdrž baterie – až 31 minut letu! Maximální rychlost dosahuje hodnoty 72 km/h. Drony jsou vybaveny 10x antikolizními čidly. Nový typ komunikátoru OcuSync 2.0 poskytuje výborný přenos signálu v rámci všech mobilních zařízení. Vestavěná paměť dronů je 8 GB s možností rozšíření pomocí karty micro SD. GEO systém je v reálném čase a nabízí praktické vychytávky jako třeba zóny, kde se nesmí létat.

Další novinky DJI Mavic

Mezi vylepšení patří například 4 hyperlapse módy – free, circle, courselock a waypoint. Další novinkou je Dolly zoom, který umožňuje kombinaci vzdalování/přibližování dronu se současným využitím  zoomu – což zachovává stejnou obrazovou kompozici ale přitom mění perspektivu scény (efekt “pohybujícího se pozadí” – oblíbený to prvek filmařů).

DJI Mavic 2 Pro

Je vybaven kamerou Hasselblad s 1-palcovým CMOS snímačem a s rozlišením 20 MPix. Vestavěný objektiv je 28 mm f/2,8 – f/11. K dispozci je 10-bit Dlog-M profil pro video a 10-bit HDR video. Dynamický rozsah je dle údajů výrobce až 14 EV. Funkce, kterými disponuje novinka: HDR, Hyperlapse, QuickShot, ActiveTrack, Dolly zoom filmový efekt

DJI Mavic 2 Zoom

Filmuje a snímá pomocí 1/2,3” CMOS snímače s rozlišením 12 MPix s možnost interpolovaného rozlišení až 48 MPix (složení z 9 fotek v jednu). Dvojnásobný optický zoom je zde v rozsahu 24 až 48 mm. Natáčí v bezztrátovém Full-HD videu se 4-násobným zoomem (kombinace optického a digitálního). Dynamický rozsah 13 EV. Efekty stejné jako u modelu DJI Mavic 2 Pro.

DJI Mavic 2 Pro a 2 Zoom přilétají
5 (100%) 2 votes

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

1
Komentujte

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
trackback

[…] Více o DJI Mavic Pro a Zoom zde: https://fotofokus.cz/2018/08/dji-mavic-2-pro-a-2-zoom-priletaji/ […]