TRANSCEND ESD250C – přenosné SSD

Firma TRANSCEND představuje nový přenosný disk SSD ESD250C. Určený je především pro PC, ale využití pro něj najdou také uživatelé Macbooků.

TRANSCEND ESD250C vyniká elegantním a praktickým pouzdrem vyrobeným z hliníku v barevném provedení Space Gray. Disk je dostupný ve dvou provedeních, s kapacitou úložného prostoru – 240 GB nebo 480 GB. Rychlost čtení dat dosahuje hodnoty 520 MB/s, rychlost zápisu – až 460 MB/s. Disk může být připojený k zařízení, které je vybaveno konektorem USB typu A nebo C a dále také do MacBooků konektorem Thunderbolt 3. TRANSCEND ESD250C je z výroby naformátován v systému NTFS.

Transcend Elite

Pro snadnější správu a zálohování dat na disku, výrobce poskytuje bezplatnou aplikaci Transcend Elite. Tato aplikace je kompatibilní jak se systémem Windows, tak i macOS.

Záruka a cena

Produkt bude na českém a slovenském trhu dostupný začátkem roku 2019. Doporučená cena je 1309 CZK za verzi 240 GB a 1999 CZK v případě verze 480 GB. Na výrobek se vztahuje tříletá záruka výrobce.

Specifikace

Přenosný disk SSDESD250C
Rozměry120.16 x 33.6 x 7.5 mm
Hmotnost47 g
BarvaSpace Gray
Provozní teplota disku 0°C – 60°C
Rozhraní3.1 Gen 2
ProtokolUASP (USB Attached SCSI Protocol)
Přiložené kabelyUSB-C do USB-C, USB-C do USB-A
DiskM.2 SATA SSD
Typ paměti3D NAND flash
Kapacita240 GB / 480 GB
Maximální rychlost čtení dat520 MB/s
Maximální rychlost zápisu dat460 MB/s
Přiložený softwareTRANSCEND Elite
Záruka3 roky

Více informací:

www.transcend-info.com

Zdroj: Transcend

Ohodnoťte článek

O Haymar

Fotograf, novinář, muzikant, lektor, psavec a kreativec všeho druhu. Entita mnoha profesí, tak trochu workoholik s velkou dávkou nadšení a minimem talentu (což se ale naučil za ta léta dobře maskovat). Filmový nadšenec a rocker tělem i duší. Milující manžel a otec dvou dětí. web: martinhajek.net
Bookmark the permalink.

Komentujte

avatar

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na